بررسی گوشی شیائومی ۱۳ اولترا ؛ بهترین پرچم‌دار اندروید در سال ۲۰۲۳؟

گوشی شیائومی ۱۳ اولترا اولین گوشی اولترا از سال ۲۰۲۱ در میان پرچم‌داران این کمپانی است که به بازارهای جهانی راه پیدا کرده است. اما آیا این گوشی می‌تواند در برابر رقبای سرسخت خود حرفی برای زدن داشته باشد؟ در ادامه با پلازا همراه باشید تا با معایب و مزایای گوشی موبایل شیائومی ۱۳ اولترا (Xiaomi 13 Ultra) آشنا شویم.

شیائومی می ۱۱ اولترا آخرین گوشی بود که این کمپانی چینی وارد بازارهای جهانی کرد. البته بعد از آن شیائومی ۱۲S اولترا نیز به‌صورت محدود وارد بازار ایران شد اما گوشی شیائومی ۱۳ اولترا اولین گوشی از این خانواده است که با هدف رقابت با آیفون ۱۴ پرو مکس و گلکسی S23 اولترا عرضه شده است. گوشی که با دوربین‌های بی‌نظیر خود در کنار تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، گران‌ترین گوشی شیائومی در بازار به‌حساب می‌آید.

فهرست مطالب

مشخصات گوشی موبایل شیائومی ۱۳ اولترا

ویژگی‌ها گوشی Xiaomi 13 Ultra
نمایشگر ۶.۷۳ اینچی LTPO امولد با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن ۱۴۴۰p
پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۲
سیستم عامل اندروید ۱۳ با رابط کاربری MIUI 14
حافظه/رم ۱۲/۱۶ گیگابایت رم | حافظه ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت یا ۱ ترابایت
دوربین‌‌ها ۵۰ + ۵۰ + ۵۰ + ۵۰
دوربین سلفی ۳۲
باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر با شارژ سیمی ۹۰ و بی‌سیم ۵۰ وات
قیمت از ۶۰ میلیون تومان

بررسی گوشی شیائومی ۱۳ اولترا

بازار گوشی‌های پرچم‌دار گران‌قیمت از همیشه عجیب و غریب‌تر شده است. گذشته از قیمت فضایی که این گوشی‌ها دارند، برندهای مختلف هرسال تلاش می‌کنند با معرفی قابلیت‌های جدید و منحصر به‌فرد، سهم بیشتری از بازار این دسته از محصولات را به خود اختصاص دهند. بیشتر این قابلیت‌ها نیز در بخش دوربین خودنمایی می‌کنند.

با معرفی گوشی شیائومی ۱۳ اولترا، این کمپانی بیشتر از همه تلاش کرد با استفاده از همان مشخصات مورد استفاده در بخش دوربین شیائومی ۱۲S اولترا، مثل سنسور ۱ اینچی لنز اصلی، پشتیبانی از زوم اپتیکال ۵ برابر و البته همکاری با لایکا، بتواند این گوشی را به یکی از بهترین‌ها از نظر دوربین تبدیل کند. باید گفت آن‌ها در این زمینه موفق بودند. اما دوربین تنها نقطه قوت این گوشی نیست. شیائومی ۱۳ اولترا در سایر بخش‌ها نیز جزو بهترین‌های دنیا است.

نمایشگر و طراحی گوشی موبایل شیائومی ۱۳ اولترا

در دنیای گوشی‌های هوشمند، اگر بخواهید در بخش دوربین از سخت‌افزار قدرتمند و مدرن استفاده کنید، زیاد در بخش طراحی نمی‌توانید انتظار ظرافت و زیبایی داشته باشید. درست مثل مدل‌های قبلی گوشی‌های اولترا شیائومی، در این مدل نیز شاهد ماژول بسیار بزرگ دوربین هستیم که البته طرفداران خاص خودش را هم دارد.

نکته قابل توجه این است که این ماژول دوربین از سطح گوشی بیرون زده و با این حال خودش هم روی یک قسمت برآمده از پنل پشتی جای گرفته است. شاید با مشاهده تصاویر گوشی شیائومی ۱۳ اولترا فکر کنید این طراحی در کنار برآمدگی قابل توجه بخش دوربین، سبب شدند با گوشی بدقیافه با ارگونومی بدی طرف هستید اما اصلا اینطور نیست.

گوشی موبایل شیائومی 13 اولترا

در حقیقت برآمدگی پنل پشتی که در نهایت به برآمدگی خود دوربین می‌رسد باعث شده پنل پشتی گوشی برخلاف بیشتر رقبایش، به آرامی از ضخامت عادی خود گوشی به برآمدگی ماژول دوربین برسد و شما ناگهان با یک قسمت برآمده در پنل پشتی طرف نباشید.

برآمدگی دوربین از قاب گوشی ۱۵.۲ میلی‌متر است و برآمدگی که ماژول دوربین روی آن قرار گرفته نیز تقریبا ۹ میلی‌متر است؛ اگر شیائومی تنها ماژول دوربین را بدون برآمدگی پنل پشتی روی شیائومی ۱۳ اولترا قرار می‌داد، شاهد یک ماژول دوربین بودیم که ۶ میلی‌متر از پنل پشتی فاصله داشت! به همین خاطر بالا آمدن این قسمت تصمیمی بوده که کمک بزرگی به ارگونومی و البته زیبایی گوشی کرده است.

همچنین بخوانید :

دوربین‌های گوشی همگی در داخل یک دایره با قطر ۵۵ میلی‌متر چیده شده‌اند. این دایره در حقیقت چند میلی‌متر قطر بیشتری از ماژول دوربین دایره‌ای شکل شیائومی ۱۲S اولترا دارد اما کمی پایین‌تر از پنل پشتی گوشی قرار گرفته است. در شیائومی ۱۳ اولترا همچنین حالا برند لایکا به مرکز این دایره منتقل شده و دوربین‌ها در ۴ طرف این برند قرار گرفتند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  گوشی آنر X8a با دوربین 100 مگاپیکسلی و نمایشگر 90 هرتزی معرفی شد

گوشی شیائومی ۱۳ اولترا

خود پنل پشتی هم از چرم مصنوعی ساخته شده و کیفیت بسیار عالی در حد چرم استفاده شده در شیائومی ۱۲S اولترا دارد. شیائومی این گوشی را در رنگ‌های سبز، سفید و مشکی نیز روانه بازار کرده است.

قاب گوشی همانطور که انتظار می‌رفت از آلومینیومی ساخته شده اما نکته عجیب آن این است که برخلاف سایر گوشی‌ها، پنل پشتی تمامی عرض گوشی را به خود اختصاص نداده و در حقیقت قاب گوشی به سمت داخل آمده و با پنل پشتی ترکیب شده است. همچنین خود قاب نیز رنگ هماهنگ با بدنه گوشی دارد. چینش دکمه‌های گوشی اما تفاوتی با سایر گوشی‌های شیائومی ندارد. در بالای گوشی مثل همیشه شاهد یک سنسور مادون قرمز در کنار دو میکروفون و یکی از بلندگوها هستیم. در حاشیه پایینی گوشی نیز بلندگوی اصلی در کنار یک میکروفون دیگر و خشاب سیم‌کارت قرار گرفته است.

همچنین بخوانید :

در پنل جلویی شیائومی از یک نمایشگر ۶.۷۳ اینچی اولد استفاده کرده است. نمایشگری که حداقل حاشیه را در اطراف خود دارد و با پوشش گوریلا گلس ویکتوس خود مقاومت بالایی هم در برابر شکستگی خواهد داشت. این نمایشگر دارای رزولوشن ۱۴۴۰p است و از رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز در کنار دالبی ویژن پشتیبانی می‌کند.

گوشی Xiaomi 13 Ultra

پنل گوشی در حالت روشنایی تطبیقی قادر است به روشنایی ۱۲۰۰ نیت برسد که کمی کمتر از گلکسی S23 اولترا و آیفون ۱۴ پرو مکس است. با این وجود ۱۲۰۰ نیت برای استفاده در اکثر شرایط نوری کاملا کافی است اما در مقایسه با نمایشگر رقبا (حتی شیائومی ۱۳ پرو) این پنل روشنایی حداکثری کمتری دارد.

از طرف دیگر پنل از فناوری LTPO پشتیبانی می‌کند و قادر است رفرش‌ریت را بسته به محتوای در حال نمایش، تا ۱ هرتز نیز پایین بیاورد. اما حداقل رفرش‌ریت به میزان روشنایی پنل مرتبط است. اگر روشنایی کمتر از ۱۰۰ نیت باشد، رفرش‌ریت در بالاترین حد خود (۶۰ یا ۱۲۰ هرتز) نگه داشته می‌شود و تنها برای ویدیوها پایین خواهد آمد.

سخت افزار گوشی موبایل شیائومی ۱۳ اولترا

پرازنده ی گوشی شیائومی ۱۳ اولترا، تراشه پرچم‌دار کوالکام در سال ۲۰۲۳ یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است. همان تراشه‌ای که در تمامی گوشی‌های پرچم‌دار اندروید در ۲۰۲۳ دیده‌ایم. این تراشه در بخش CPU تا ۳۵ درصد عملکرد بهتری از نسل قبلی دارد و همچنین مصرف باتری آن نیز تا ۴۰ درصد بهبود پیدا کرده است.

به همین ترتیب پردازنده گرافیکی گوشی شیائومی ۱۳ اولترا نیز تا ۲۵ درصد عملکرد بهتری دارد و تا ۴۵ درصد نیز بهینه‌تر شده است. اسنپدراگون ۸ نسل ۲ همچنین از حافظه UFS 4.0 و رم LPDDR5X نیز پشتیبانی می‌کند. با این تراشه گوشی از نظر عملکرد جزو بهترین‌ها است. در بنچمارک گیک‌بنچ ۶، شیائومی ۱۳ اولترا هم در عملکرد تک هسته‌ای و هم چند هسته‌ای بالاترین امتیاز را ثبت می‌کند. البته که اختلاف خیلی زیادی با رقبایش ندارد.

بررسی گوشی شیائومی ۱۳ اولترا

گوشی در سایر بنچمارک‌ها مثل بنچمارک‌های گرافیکی GFX Aztek ES 3.1 و Vulkan یا Car Chase عملکرد مشابهی دارد و با اختلاف چند فریم رقبایش را پشت سر می‌گذارد. شاید فکر کنید عملکرد گوشی در استفاده طولانی مدت دچار مشکل خواهد شد اما اینطور نیست. گوشی در استرس تست یک ساعته CPU و همچنین استرس تست ۲۰ دقیقه‌ای Wild Life، ثبات بسیار عالی از خود نشان می‌دهد.

دلیل این موضوع احتمالا فناوری Loop LiquidCool است که شیائومی در این گوشی استفاده کرده است. به گفته شیائومی این فناوری برای اولین بار در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم خنک‌کننده دارای یک شکاف است و کانال تخلیه حرارت تراشه را از کانال خنک‌کننده آن که دارای مایع متراکم است، جدا می‌کند. به گفته شیائومی این سیستم تا ۳ برابر عملکرد بهتری از محفظه‌های بخاری که در سایر گوشی‌ها مورد استفاده قرار گرفته دارد.

همچنین بخوانید :

با تمام این‌ها گوشی هنگام انجام استرس تست به اندازه قابل توجهی داغ می‌شود اما این مورد را نمی‌توان جزو معایب گوشی Xiaomi 13 Ultra به‌حساب آورد چرا که داغ شدن گوشی آنقدر زیاد نیست که نتوانید از آن استفاده کنید و همچنین داغ شدن بدنه گوشی به این معنی است که سیستم خنک‌کننده حرارت را از قطعات اصلی دور می‌کند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  گوشی پیکسل 8 پرو گوگل احتمالاً با سنسور اندازه‌گیری دمای بدن از راه می‌رسد

گوشی موبایل شیائومی 13 اولترا

در بخش باتری شاهد یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپری هستیم که تقریبا ۱۰۰ میلی‌آمپر ظرفیت بیشتری از باتری شیائومی ۱۲S اولترا دارد. گوشی با این باتری و همچنین تراشه بهینه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ خود، با وجود این که شارژدهی کمی کمتری از رقبایش مثل گلکسی S23 اولترا، اوپو فایند X6 پرو و حتی شیائومی ۱۳ پرو دارد اما در مجموع در بحث شارژدهی عملکرد قابل قبولی دارد و نسبت به مدل قبلی بهبود پیدا کرده است.

خوشبختانه در بخش سرعت شارژ گوشی از رقبای کره‌ای و آمریکایی خود به‌مراتب بهتر عمل می‌کند. شیائومی ۱۳ اولترا با پشتیبانی از شارژ سیمی ۹۰ وات وارد بازار شده و می‌تواند ظرف مدت تقریبا ۴۰ دقیقه باتری را از ۰ به ۱۰۰ برساند. البته در اینجا نیز گوشی در حد بهترین‌ها نیست چرا که دیگر رقبای هموطنش مثل موتورولا اج ۴۰ پرو، وان پلاس ۱۱ و همچنین برادر کوچک‌ترش یعنی شیائومی ۱۳ پرو، همگی سرعت شارژ بالاتری دارند.

دوربین گوشی Xiaomi 13 Ultra

یکی از مهمترین ویژگی های گوشی موبایل شیائومی ۱۳ اولترا، دوربین آن است. یک دوربین چهارگانه متفاوت از هر گوشی دیگری. از بسیاری جهات این گوشی کامل‌ترین سیستم تصویربرداری را در میان گوشی‌های هوشمند دارد. از آنجایی که امسال سنسورهای ۱ اینچی آخرین ترند در دنیای اسمارت‌فون‌ها هستند، شیائومی ۱۳ اولترا هم با دوربین اصلی ۱ اینچی همراه شده اما مهندسین شیائومی به این سنسور بسنده نکردند و دیافراگم متغیر را هم به این گوشی اضافه کردند.

دیگر لنزها همگی مثل لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسلی هستند. در کنار لنز اصلی شما ۲ دوربین تله‌فوتو و ۱ دوربین فوق‌عریض نیز در اختیار خواهید داشت.

سنسور ۱ اینچی دوربین اصلی قبلا در بسیاری از گوشی‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. اما دیافراگم متغیر دوربین اصلی یکی از ویژگی‌های کلیدی است. شما می‌توانید اندازه دیافراگم را بین f/1.9 و f/4.0 به صورت دستی تنظیم کنید. به این ترتیب می‌توانید کنترل بیشتری روی عمق‌میدان داشته و سوژه‌ها را در فواصل نزدیک با وضوح بالاتری به تصویر بکشید.

همچنین بخوانید :

همانطور که انتظار می‌رفت، شیائومی ۱۳ اولترا قادر است تصاویر را با کیفیت فوق‌العاده‌ای در اختیارتان قرار دهد. تصاویر دوربین‌های شیائومی همیشه با رنگ‌های کمی اشباع شده همراه بودند و در این گوشی نیز در حالت Leica Vibrant، چینی‌ها با همکاری با لایکا به این سنت قدیمی خود ادامه دادند. البته که تصاویر بیش از اندازه اشباع نشدند و رنگ‌ها و روشنایی همگی به خوبی و در حد معقولی مدیریت شدند که نتیجه تصاویر سرزنده و شاداب هستند.

جزییات به خوبی رندر شده‌اند و خبری هم از نویز حتی در محیط‌های کمی تاریک نیست. حالت بعدی که می‌توانید استفاده کنید، حالت Leica Authentic است که شاید به مذاق همه خوش نیاید. این حالت در واقع تصاویر را به‌صورت طبیعی‌تر و خام‌تر از حالت Vibrant در اختیار شما قرار می‌دهد. رنگ‌ها به اندازه حالت اول اشباع نشدند و جزییات نیز به‌شکل طبیعی‌تری در تصویر ظاهر می‌شوند.

البته این حالت بدون مشکل هم نیست و در برخی مواقع سوژه‌ها بیش از اندازه پردازش می‌شوند که نتیجه آن این است که تصاویر حتی از واقعیت نیز روشنایی و سرزندگی کمتری دارند. در حقیقت این حالت بیشتر از همه عکس‌ها را با سبک و سیاق دوربین‌های قدیمی که دارای محدودیت‌های سخت‌افزاری بودند به تصویر می‌کشد.

اما از این حالت که بگذریم باید به دیافراگم متغیر دوربین اصلی هم بپردازیم. در حالت عادی اکثر کاربران علاقه زیادی به عمق‌میدان کم و محدود تصاویر پرتره دارند اما اگر عمق میدان بیش از اندازه کم باشد ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. به‌خصوص زمانی که می‌خواهید از یک سوژه که خودش دارای عمق و چند سطح مختلف است، عکاسی کنید. با تغییر دیافراگم به f/4.0 مثلا خیالتان راخت خواهد بود که هنگام عکاسی از شاخه‌های یک درخت، تمامی گلبرگ‌های روی آن شاخه در فوکوس هستند. در سایر زمان‌ها نیز می‌توانید با قراردادن دیافراگم روی f/1.9 فوکوس را روی یک سوژه متمرکز کرده و پس‌زمینه را کاملا تار کنید.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  لیست قیمت گوشی امروز 17 اسفند 1401 ؛ گوشی های سامسونگ، شیائومی، آیفون و پوکو

شیائومی ۱۳ اولترا دارای ۲ دوربین زوم است. تصاویری که در زوم ۳.۲ برابر می‌گیرید کیفیت بسیار عالی دارند. وضوح و جزییات در تمامی تصاویر خودنمایی می‌کنند ولی در بخش‌های تصویر با رنگ یکپارچه ممکن است کمی نویز ببینید که خیلی زیاد نیست ولی نمی‌توان گفت در سطح دوربین اصلی است. از طرف دیگر کنتراست و شادابی رنگ‌ها نیز مثل دوربین اصلی بسیار عالی است.

دوربین دوم نیز عملکردی مشابه دارد. این دوربین هم عکس‌ها را مثل تمامی دوربین‌ها و هماهنگ با آن‌ها پردازش می‌کند. وضوح بسیار بالا، کنتراست فوق‌العاده و جزییات بسیار زیاد از جمله نقاط قوت این دوربین هستند. البته که در این دوربین هم اگر خیلی روی عکس‌ها زوم کنید، می‌توانید در گوشه و کنار تصویر نویز پیدا کنید.

دوربین فوق‌عریض گوشی نیز عملکرد خیلی خوبی دارد. حتی در این دوربین نیز رنگ‌ها مثل سایر دوربین‌ها هستند و تفاوت قابل ملاحظه‌ای بینشان وجود ندارد. همچنین دامنه داینامیک نیز فوق‌العاده است. تمامی سوژه‌هایی که در قاب هستند وضوح بالایی دارند و سطح جزییات نیز مثال‌زدنی است. با این حال در این دوربین هم نویز وجود دارد و شاید کمی بیشتر از دوربین‌های تله‌فوتو خودنمایی کند.

در نور کم دوربین اصلی باز هم با عملکرد بی‌نظیر خود شما را متحیر خواهد کرد. تصاویر به خوبی نوردهی شدند و بخش‌های روشن و تاریک تصویر به بهترین شکل و بدون این که ظاهر مصنوعی داشته باشند، پردازش می‌شوند. رنگ‌ها نیز همچنان همان سطح اشباع خود را حفظ می‌کنند. از طرف دیگر جزییات نیز به شکل طبیعی رندر شده‌اند و گوشی برخلاف برخی رقبایش تلاش نمی‌کند وضوح آن‌ها را با پردازش بیش از اندازه، بالا ببرد.

همچنین بخوانید :

عملکرد سایر دوربین‌ها در حالت شب نیز به همین شکل بسیار عالی است. جزییات در سطح بالایی قرار دارند و گوشی با موفقیت کامل توانسته، نویز عکس‌ها را کنترل و مدیریت کند.

قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی Xiaomi 13 Ultra

شیائومی ۱۳ اولترا در بهار سال ۲۰۲۳ معرفی و روانه بازارهای جهانی شد. از اواسط اردیبهشت سال ۱۴۰۲ نیز این گوشی در بازار ایران قابل خریداری بود. قیمت گوشی اما خیلی ارزان نیست. در حقیقت این گوشی گران‌ترین گوشی شیائومی در بازار محسوب می‌شود. بسته به حافظه داخلی و رم گوشی Xiaomi 13 Ultra می‌توانید آن را در بازه‌های قیمتی مختلفی تهیه کنید.

در حال حاضر قیمت گوشی Xiaomi 13 Ultra در نسخه پایه با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه حدود ۶۰ میلیون تومان است. اما گران‌ترین پیکربندی با ۱۶ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظه داخلی به حدود ۹۰ میلیون تومان نیز رسیده است.

سخن پایانی

گوشی شیائومی ۱۳ اولترا از تمام جهات یک گوشی کامل است. از نمایشگر فوق‌العاده آن گرفته تا شارژدهی خوب، تراشه قدرتمند و البته کیفیت ساخت بسیار عالی. گرچه این موارد در سایر گوشی‌های رقیب نیز یافت می‌شوند؛ اما این دوربین‌های گوشی هستند که آن را به یکی از بهترین پرچم‌داران سال ۲۰۲۳ تبدیل می‌کنند. عملکرد دوربین گوشی با اختلاف از اکثر رقبایش بهتر است. نظر شما در مورد گوشی موبایل شیائومی ۱۳ اولترا چیست؟ آیا آن را بهترین پرچم‌دار سال ۲۰۲۳ موجود در بازار می‌دانید؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا به‌اشتراک بگذارید.

منتخب کاربران
۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا