بررسی گوشی پوکو X3 پرو ؛ ارزان اما قدرتمند

گوشی پوکو X3 پرو شیائومی یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های بازار ایران در زمان عرضه بود. موبایل Poco X3 Pro با مشخصات تحسین برانگیز خود به انتخاب اول بسیاری از کاربران تبدیل شد. در ادامه با با بررسی گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو همراه ما باشید.

پوکو X3 پرو را می‌توانیم نقطه عطف گوشی‌های سری X پوکو بدانیم. گوشی که با یک تراشه در حد پرچم‌دار، نمایشگر با کیفیت و ۱۲۰ هرتز و سرعت شارژ قابل توجه خود، در زمان عرضه با اختلاف بهترین گوشی میان‌رده بازار بود و رقیب جدی نداشت. پوکو اما در سال‌های بعد با پوکو X4 پرو و حتی پوکو X5 پرو هرگز نتوانست موفقیت‌های نسل سوم را تکرار کند. با وجود این که اکنون چند سال از زمان معرفی گوشی پوکو X3 پرو شیائومی می‌گذرد، اگر شیائومی این گوشی را با همان قیمت و مشخصات دوباره در بازار عرضه کند، بعید است گوشی دیگری بتواند با آن رقابت داشته باشد. به همین خاطر ما در این مطلب پلازا تصمیم گرفتیم نگاهی دوباره به مزایا و معایب گوشی موبایل Poco X3 Pro داشته باشیم.

فهرست مطالب:

مشخصات گوشی پوکو X3 پرو شیائومی

ویژگی‌ها گوشی پوکو X3 پرو شیائومی
نمایشگر ۶.۶۷ اینچی IPS LCD با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن ۱۰۸۰p
پردازنده اسنپدراگون ۸۶۰
سیستم عامل اندروید ۱۱ با رابط کاربری MIUI 12
حافظه/رم ۶/۸ گیگابایت رم | حافظه ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
دوربین‌‌ها ۲ + ۲ + ۸ + ۴۸
دوربین سلفی ۲۰
باتری ۵۱۰۰ میلی‌آمپر با شارژ ۳۳ وات
قیمت

بررسی گوشی موبایل Poco X3 Pro

پوکو X3 پرو در حقیقت نسخه بهینه شده پوکو X3 NFC بود. دو گوشی از نظر مشخصات تقریبا تفاوت زیادی با هم نداشتند اما یکی از مهمترین ویژگی های گوشی پوکو X3 پرو شیائومی این بود که با تراشه به‌مراتب قدرتمندتر اسنپدراگون ۸۶۰ روانه بازار شده بود و یک قاتل پرچم‌دار تمام عیار بود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر این گوشی را مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی گوشی موبایل Poco X3 Pro

طراحی یکی از زمینه‌هایی است که هیچ چیز نسبت به X3 NFC اصلی تغییر خاصی نکرده است. متأسفانه این به معنای حضور همان مجموعه مشکلات است: X3 Pro بزرگ است و صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی دارد. از معایب پوکو X3 پرو این است که حجیم است، ۹.۴ میلی متر ضخامت و ۲۱۵ گرم وزن دارد و با لوگوی عظیم پوکو که در پشت آن نقش بسته است، زیاد زیبا نیست.

اگرچه گواهی IP53 بازگشته و گوشی در برابر گرد و غبار و پاشش قطرات آب مقاوم است. از طرف دیگر پنل جلو با پوشش محافظ گوریلا گلس ۶ همراه شده و دوام بیشتری از NFC دارد. همچنین قاب گوشی هنوز از آلومینیوم ساخته شده است و پنل پشتی نیز پلاستیک است.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  گوشی ردمی نوت 12 دیسکاوری با شارژ سریع 300 وات رونمایی شد

گوشی پوکو ایکس تری پرو

در نهایت طراحی همچنان بزرگترین مشکل X3 Pro است. سنگین است، ضخیم است، و به لطف لوگوی پوکو و پوشش پلاستیکی، ارزان به نظر می‌رسد. البته در این بازه قیمتی نباید انتظار زیادی هم داشت و ظاهر کلی گوشی هم افتضاح نیست؛ اما گوشی‌هایی با قیمت مشابه وجود دارند که بسیار زیباتر به نظر می‌رسند.

همچنین بخوانید :

صفحه نمایش

صفحه نمایش در اینجا یکی از مزایا گوشی پوکو ایکس ۳ پرو است. این یک پنل LCD است، نه OLED، با رزولوشن FHD+ 2400×۱۰۸۰. با این حال، از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز و نرخ پاسخ لمسی ۲۴۰ هرتز پشتیبانی می‌کند، که هر دو برای گیمرها، جذابیت زیادی دارند.

موبایل پوکو ایکس 3 پرو

حتی بهتر از آن، نرخ رفرش می‌تواند به صورت پویا بین پنج سطح جابه‌جا شود؛ از ۳۰ هرتز تا ۱۲۰ هرتز. به این معنی که در صورت لزوم، صفحه نمایش می‌تواند کمی کندتر کار کند تا باتری ذخیره شود.

صفحه نمایش روشن و با رنگ‌های زنده است. کنتراست یا عمق رنگ فوق العاده‌ای را که OLED می‌تواند ارائه دهد، دریافت نخواهید کرد، اما ارائه نرخ رفرش بالاتر با این قیمت، بسیار هوشمندانه است. مانند بقیه گوشی‌ها، این انتخابی است که عملکرد خالص و گیمینگ را بر موارد زیبایی مانند دقت رنگ درجه یک اولویت می‌دهد.

سخت افزار گوشی موبایل Poco X3 Pro

یکی از بزرگترین مزایای گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو تراشه آن است. یعنی اسنپدراگون ۸۶۰ که نسخه بهینه یافته تراشه گوشی‌های پرچم‌دار سال ۲۰۱۹ یعنی اسنپدراگون ۸۵۵ است. در سال ۲۰۲۳ این تراشه به اندازه قابل توجهی قدیمی شده اما همچنان قدرتمندتر از تراشه‌هایی مثل اسنپدراگون ۷۷۸G یا دیمنسیتی ۱۰۸۰ است که در اکثر گوشی‌های میان‌رده جدید می‌بینیم.

همچنین بخوانید :

در بنچمارک‌ها، این گوشی عملکردی مشابه گوشی‌های سری گلکسی S20 دارد و فاصله چندانی با گوشی‌های اسنپدراگون ۸۶۵ مانند وان پلاس ۸T ندارد. آن را با Poco X3 NFC مقایسه کنید و شاهد بهبود ۵۰ درصدی در تست Geekbench متمرکز بر CPU و بهبود بیش از ۱۰۰ درصدی در نرخ فریم در تست‌های گرافیکی سنگین GFXBench خواهید بود.

علاوه بر این حافظه داخلی و رم گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو نیز تنوع زیادی دارد. پوکو این گوشی را در نسخه پایه با رم و حافظه ۶/۱۲۸ گیگابایت عرضه می‌کرد و در بهترین پیکربندی نیز گوشی با رم و حافظه ۸/۲۵۶ گیگابایت قابل خریداری بود. همچنین گوشی از کارت حافظه نیز پشتیبانی می‌کرد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  جدیدترین رندرهای آیفون 15 پرو + تصاویر

معرفی پوکو X3 پرو

در استفاده روزانه پرازنده ی گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو ارزش خود را ثابت می‌کند. این گوشی سریع ترین و روان ترین گوشی اقتصادی و میان‌رده‌ای است که احتمالاً تا به حال آزمایش کرده ایم. پردازنده گرافیکی گوشی موبایل Poco X3 Pro حتی تا همین امروز نیز عملکرد بسیار عالی دارد و به‌راحتی می‌تواند تمامی بازی‌های روز را با تنظیمات گرافیکی بالا برایتان اجرا کند.

برای امنیت، یک اسکنر اثر انگشت در دکمه پاور در کناره گوشی تعبیه شده است. این ممکن است جذابیت یک اسکنر زیر نمایشگر را نداشته باشد، اما نسخه‌های فیزیکی در اکثر موارد سریعتر و قابل اعتمادتر هستند. همچنین همیشه می‌توانید از دوربین سلفی برای باز کردن قفل با چهره استفاده کنید.

همچنین بخوانید :

دوربین گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو

دوربین‌های موبایل پوکو ایکس ۳ پرو تقریباً مشابه با سری قبلی است، اما در جزئیات متفاوت است. شما چهار لنز دریافت می‌کنید، اما دو تای آن‌ها ۲ مگاپیکسلی هستند: یک لنز ماکرو و یک سنسور عمق. دو دوربین دیگر، یک دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و یک ۸ مگاپیکسل فوق عریض هستند.

دوربین اصلی پوکو X3 پرو بد نیست. وضوح کمتر و اندازه سنسور کوچکتر با دیافراگم بهبود یافته f/1.8 کمی جبران می‌شود و در نور روز نتایج واقعاً عالی هستند. از آنجایی که لرزش‌گیر اپتیکال تصویر (OIS) وجود ندارد، بنابراین لرزش دست را در تصاویر حس خواهید کرد، اما رنگ‌ها واقعاً برجسته می‌شوند و سنسور ۴۸ مگاپیکسلی قادر است جزییات را به خوبی ثبت کند.

بررسی گوشی پوکو ایکس 3 پرو

در نور کم دوربین اصلی محدودیت‌های خود را با جزئیات و وضوح کمتر نشان می‌دهد. تصاویر گوشی پوکو X3 پرو شیائومی هنوز هم مطمئناً قابل استفاده هستند، اما دیگر کاملاً عالی نیستند. حالت شب به شما کمک می‌کند، اما نتایج همچنان پایین تر از آن چیزی است که سایر تلفن‌های با قیمت مشابه قادر به انجام آن هستند.

لنز فوق عریض ناامید کننده تر است. حتی در نور خوب، عکس‌ها خوب به نظر نمی‌رسند، با جزئیات بسیار کاهش یافته و رنگ محو شده در مقایسه با لنز اصلی. در نور کم این وضعیت بدتر می‌شود و تعادل رنگ سفید و مشکلات نوردهی در ترکیب ایجاد می‌شود. صادقانه بگوییم، در نور کم، این دوربین بسیار بد است.

دوربین سلفی نیز بسیار ابتدایی است، اما کار را به خوبی انجام می‌دهد. با رزولوشن ۲۰ مگاپیکسل، می‌تواند عکس‌های نسبتاً دقیقی ایجاد کند، اما دیافراگم f/2.2 و سنسور کوچک بار دیگر شاهد مشکل در خارج از شرایط نوری واقعاً مطلوب هستند.

همچنین بخوانید :

در مورد فیلمبرداری، شما می‌توانید ۴K@30fps را از دوربین‌های عقب و ۱۰۸۰p@30fps را از دوربین جلو مدیریت کنید. بدون OIS روی هر دو، پوکو X3 پرو ثابت ترین ویدیو را ارائه نمی‌دهد. X3 Pro دوربین چندمنظوره ندارد و عملکرد در نور کم کاهش می‌یابد. اما اگر فقط به یک عکس معمولی و مناسب نیاز دارید که عکس‌های تعطیلات و استوری‎های اینستاگرام شما را پوشش دهد، عملکرد دوربین به اندازه کافی خوب است.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  ضبط محتوای سه‌بعدی با آیفون؛ آغاز ادغام ویژن پرو در اکوسیستم!

باتری و شارژ

معایب پوکو X3 پرو

باتری ۵۱۶۰ میلی آمپری پوکو X3 پرو در اینجا بسیار قابل توجه است و در سنگین بودن کل گوشی نقش دارد. در بنچمارک‌ها، با وجود ظرفیت باتری یکسان، در واقع چند ساعت کمتر از X3 NFC دوام می‌آورد که به خاطر بهره‌مندی از تراشه قدرتمندتر با مصرف باتری بالاتر اسنپدراگون ۸۶۰ در مقایسه با اسنپدراگون ۷۲۳G است.

با این وجود، در استفاده واقعی، هنوز هم طول عمر عالی را ارائه می‌دهد. با استفاده سبک تر، می‌توانید دو روز کامل از گوشی بدون شارژ استفاده کنید.

گوشی از شارژ ۳۳ وات پشتیبانی می‌کند که شاید با استانداردهای گوشی‌های پوکو در سال ۲۰۲۳ خیلی سریع به‌نظر نرسد اما همچنان قابل قبول است. ۱۵ دقیقه برای شارژ کردن گوشی تا ۲۸ درصد و نیم ساعت ۵۸ درصد خوب است و به راحتی برای استفاده یک روز کامل کافی است.

نرم افزار

پوکو X3 پرو با اندروید ۱۱ عرضه می‌شود و به طور پیش فرض از پوسته MIUI 12 شیائومی استفاده می‌کند. شیائومی قول تعداد خاصی از به روز رسانی‌های سیستمی را برای این گوشی نداده است، اما بر اساس سوابق این شرکت، احتمالاً موبایل پوکو ایکس ۳ پرو دو نسخه بعدی اندروید را دریافت خواهد کرد.

نقد POCO X3 Pro

هنوز هم تنوع زیادی بین پوسته‌های اندروید وجود دارد و باید اعتراف کنیم که MIUI در بین بهترین‌ها نیست. رابط کاربری شلوغ و رنگارنگ، تنظیمات سیستم را برای پیمایش سخت می‌کند. نکته پایانی این است که این بهترین تجربه اندروید نیست، اما در نهایت یک موضوع سلیقه ای است. همچنین گوشی پوکو ایکس تری پرو آخرین نسخه نرم افزار را اجرا می‌کند و باید تا یک یا دو سال دیگر اجرا شود.

همچنین بخوانید :

قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو

گوشی در بهار سال ۲۰۲۱ توسط پوکو معرفی و وارد بازارهای جهانی شد. این گوشی از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در بازار ایران نیز موجود شد. گوشی در ماه‌های اولیه قیمت بالایی داشت و در نسخه پایه قیمت گوشی شیائومی مدل پوکو ایکس ۳ پرو به ۷ میلیون تومان می‌رسید. اما پس از گذشت چند ماه گوشی از حدود ۵ میلیون تومان تا ۷ میلیون تومان و حداکثر ۹ میلیون تومان در پیکربندی‌های بالاتر، خرید و فروش می‌شد.

جمع بندی

گوشی پوکو X3 پرو شیائومی برای گیمرهای اندرویدی یا کاربرانی با بودجه کم طراحی شده بود. گوشی که تا همین امروز نیز هیچ جایگزین شایسته‌ای نداشته است. حتی در حال حاضر گوشی که بتواند با این قدرت و عملکرد و البته قیمت برابری در بازار وجود ندارد. نظر شما در مورد این گوشی چیست؟ آیا تجربه کار با آن را داشته‌اید؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا به‌اشتراک بگذارید.

منتخب کاربران
۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا