بررسی وان پلاس ۱۱R؛ موشکافی سیستم، دوربین، عملکرد و باتری

در این مطلب به نقد و بررسی وان پلاس ۱۱R می‌پردازیم که یک پکیج کامل است و ویژگی‌هایی مثل نمایشگر ۱۲۰ هرتزی AMOLED، شارژ سریع ۱۰۰ وات، باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

این گوشی با ویژگی‌هایی که دارد، می‌تواند با بهترین گوشی های سامسونگ ۲۰۲۳ و بهترین گوشی های شیائومی ۲۰۲۳ رقابت کند. قیمت وان پلاس ۱۱R در زمان نگارش این مقاله، حدود ۴۶ میلیون تومان است و اگر با پرداخت این قیمت مشکلی ندارید، می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

وان پلاس برای اقتصادی‌تر شدن این گوشی در برخی قسمت‌های آن از امکانات سطح پایین‌تر استفاده کرده است؛ اما اگر این مشخصات و امکانات برای شما مهم نیستند، پس احتمالاً وان پلاس ۱۱ آر همان محصولی است که به دنبال آن هستید.

بررسی وان پلاس ۱۱R

وان پلاس ۱۱ آر از نظر ظاهری به وان پلاس ۱۱ شباهت دارد. علاوه‌براین، برخی از امکانات و مشخصات وان پلاس ۱۱ آر در گوشی‌های پرچمدار گران قیمت‌تر مشاهده می‌شوند و این محصول وان پلاس، چنین امکاناتی را با قیمت مناسب‌تر در اختیار کاربران قرار داده است.

بررسی وان پلاس 11R

در جدول زیر می‌توانید مشخصات فنی وان پلاس ۱۱R را به صورت کامل مشاهده کنید. پس از آن، وان پلاس ۱۱R را از زوایای مختلف زیر ذره‌بین می‌بریم.

بررسی وان پلاس ۱۱ آر مشخصات فنی وان پلاس ۱۱R
طراحی و ساختار
  • ۱۶۳.۴× ۷۴.۳× ۸.۷ میلی‌متر
  • ۲۰۴ گرم
  • پنل جلو شیشه‌ای، پنل پشتی شیشه‌ای (گوریلا گلس ۵) فریم پلاستیکی
  • دو سیم کارته (سیم کارت نانو، dual stand by)
  • رنگ بندی سیلور و مشکی
نمایشگر
  • Fluid AMOLED، نمایشگر ۱ میلیارد رنگ، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، پشتیبانی از +HDR10، روشنایی ۱۴۵۰ نیت (peak)
  • ۶.۷۴ اینچ، نسبت نمایشگر به بدنه ۹۰.۰ درصد
  • رزولوشن ۲۷۷۲×۱۲۴۰ پیکسل، نسبت تصویر ۲۰:۹، تراکم پیکسل ۴۵۱ ppi
نرم‌افزار اندروید ۱۳ با رابط کاربری OxygenOS 13
تراشه
  • اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ (۴ نانومتری)
  • پردازنده مرکزی ۸ هسته‌ای (یک هسته ۳.۱۹ گیگاهرتزی Cortex-X2، سه هسته ۲.۷۵ گیگاهرتزی Cortex-A710 و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی Cortex-A510)
  • پردازنده گرافیکی Adreno 730
رم و حافظه داخلی
  • رم ۸ با حافظه ۱۲۸ گیگابایت
  • رم ۱۶ با حافظه ۲۵۶ گیگابایت
  • نوع حافظه داخلی UFS 3.1
  • پشتیبانی از درگاه حافظه ندارد
دوربین اصلی
  • دوربین اصلی لنز واید ۵۰ مگاپیکسل، ۲۴ میلی‌متر، دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فاز چند جهته، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، سایز سنسور ۱/۱.۵۶ اینچ، سایز پیکسل ۱.۰ میکرومتر
  • لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسل با پوشش ۱۲۰ درجه، سایز سنسور ۱/۴.۰ اینچ، سایز پیکسل ۱.۱۲ میکرومتر، دیافراگم f/2.2
  • لنز ماکرو ۲ مگاپیکسل با دیافراگم f/2.4
  • فلش LED، پانوراما و HDR
  • ۴K با نرخ ۳۰/۶۰ فریم‌درثانیه، ۱۰۸۰ پیکسل با نرخ ۳۰/۶۰/۲۴۰ فریم‌درثانیه، gyro-EIS
دوربین سلفی
  • لنز واید ۱۶ مگاپیکسل، ۲۴ میلی‌متری، سایز سنسور ۱/۳.۰۹ اینچ، سایز پیکسل ۱.۰ میکرومتر، دیافراگم f/2.4
  • پشتیبانی از HDR
  • ضبط ویدیوی ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۳۰ فریم‌درثانیه
باتری
  • غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت
  • شارژ سریع ۱۰۰ وات باسیم
صدا
  • اسپیکر استریو
  • پشتیبانی از جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری ندارد
شبکه و قابلیت‌های اتصال
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6، دو باند
  • بلوتوث نسخه ۵.۳، A2DP، LE، aptX HD
  • NFC دارد
  • پورت مادون قرمز
  • رادیو ندارد
  • GPS، GLONASS، GALILEO، BDS، QZSS
  • USB Type-C 2.0
  • اینترنت ۵G
سنسورها اثر انگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، قطب‌نما، طیف رنگ
  • تاریخ رونمایی
  • قیمت وان پلاس ۱۱ آر
  • ۷ فوریه ۲۰۲۳ (۱۸ بهمن ۱۴۰۱)
  • ۴۸۵ دلار
پیشنهاد ما برای مطالعه:  قیمت اسپیکر سونی (Sony) امروز 08 اسفند 1401

بررسی وان پلاس ۱۱R از نظر طراحی

تم کلی طراحی وان پلاس ۱۱ آر شبیه به وان پلاس ۱۱ است که قیمت بیشتری دارد. یعنی حس و حال این گوشی و راحتی کار با آن، شبیه به وان پلاس ۱۱ است. در واقع اگر با دقت و از نزدیک به این گوشی نگاه کنید، متوجه شباهت بسیار زیاد آن با گوشی رده‌بالاتر وان پلاس ۱۱ خواهید شد.

بررسی وان پلاس 11R از نظر طراحی

یکی از تفاوت‌های طراحی این دو گوشی این است که در وان پلاس ۱۱ آر برش مربوط به دوربین سلفی در قسمت وسط بالای نمایشگر قرار گرفته و نه گوشه سمت چپ بالا. همچنین این بار لوگوی هاسلبلاد در ماژول دوربین و باندهای آنتن در فریم مشاهده نمی‌شود.

بررسی وان پلاس ۱۱R نشان می‌دهد که این گوشی به همراه ویوو V27 پرو در این رده قیمت بهترین طراحی را دارند. طراحی منحنی شکل لبه‌های وان پلاس ۱۱ آر نسبت به طراحی زاویه‌دار و صافی که در وان پلاس ۱۰ آر مشاهده کرده بودیم زیباتر است.

بررسی وان پلاس 11 آر
بررسی وان پلاس ۱۱ آر

در وان پلاس ۱۰ آر شاهد حذف دکمه کشویی هشدارها بودیم اما خوشبختانه این دکمه دوباره به وان پلاس ۱۱ آر اضافه شده است. با استفاده از این دکمه می‌توانید به راحتی و بدون کار با نمایشگر، حالت اعلان‌ها را تنظیم کنید که این یکی از بهترین امکانات گوشی‌های وان پلاس است.

یکی دیگر از مشخصات وان پلاس ۱۱R حسگر مادون قرمز بالای گوشی است که با استفاده از آن می‌توانید لوازم هوشمند منزل‌تان را تنظیم کنید.

پشت وان پلاس ۱۱ آر با استفاده از گوریلا گلس ۵ حفاظت می‌شود. روکش آن مات است و به همین دلیل لک انگشت روی آن باقی نمی‌ماند. داخل جعبه گوشی هم یک قاب محافظ وجود دارد و یک محافظ صفحه نمایش هم روی آن نصب شده است.

بررسی وان پلاس 11 آر

بررسی وان پلاس ۱۱R نشان می‌دهد که تنها مشکل طراحی این گوشی، حسگر اثر انگشتی است که زیر نمایشگر آن نصب شده است. تشخیص این حسگر همیشه درست، اما کند است. طراحی وان پلاس ۱۱ از این نظر بهتر بود؛ اما قطعاً به مرور زمان به طرز کار این حسگر هم عادت می‌کنید.

بررسی وان پلاس ۱۱R از نظر نمایشگر و صدا

همان‌طور که در جدول مشخصات فنی وان پلاس ۱۱R اشاره شده، این گوشی یک نمایشگر ۶.۷۴ اینچی AMOLED با نرخ نوسازی تطبیقی ۱۲۰ هرتز و انحناهای ظریف در لبه‌ها دارد. اما این پنل از نوع LTPO نیست؛ یعنی نرخ نوسازی آن پویا نخواهد بود.

وجود تکنولوژی ADFR 2.0 به پنل امکان می‌دهد که بر اساس اپلیکیشنی که در حال استفاده از آن هستید، نرخ نوسازی را روی حالت‌های ۴۰، ۴۵، ۶۰ یا ۹۰ هرتز تنظیم کند. روشنایی نمایشگر گوشی حداکثر ۱۴۵۰ نیت است که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی هر محتوایی را در فضاهایی با نور زیاد مشاهده کنید.

بررسی وان پلاس 11 آر
بررسی OnePlus 11R

رابط کاربری وان پلاس ۱۱ آر با نرخ ۱۲۰ هرتز اجرا می‌شود که باعث شده در استفاده‌های روزانه معمولی تجربه کار با آن شبیه به وان پلاس ۱۱ باشد. نمایشگر این گوشی از رزولوشن ۲۷۷۲×۱۲۴۰ پیکسل پشتیبانی می‌کند که با توجه به قیمت وان پلاس ۱۱ آر کاملاً مناسب است.

هیچ مشکلی در تماشای محتوای پلتفرم‌هایی مثل نت‌فلیکس و آمازون پرایم مشاهده نمی‌شود و رنگ‌ها کاملاً شفاف و زیبا هستند.

در کنار این مشخصات وان پلاس ۱۱R باید به وجود اسپیکرهای استریو اشاره کنیم که تجربه‌ای فراگیرتر ایجاد می‌کنند. صدای این اسپیکرها خیلی بلند نیست اما برای گوش کردن به موزیک حین کار مناسب است.

بررسی وان پلاس ۱۱R از نظر عملکرد

این گوشی مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸+ نسل ۱ است که با ۸/۱۶ گیگابایت رم LPDDR5X و ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظه دو کانال UFS 3.1 همراه شده است. سیستم خنک کننده مدرن گوشی هم به حفظ عملکرد روان آن حین اجرای بازی کمک می‌کند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  گوشی‎‌های تاشو و تبلت‌های جدید؛ هرآنچه از رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ انتظار داریم

کمپانی وان پلاس، برای وان پلاس ۱۱ آر هم مثل وان پلاس ۱۱ وعده داده که امکان اجرای حداکثر ۴۴ اپلیکیشن در پس زمینه وجود دارد.

مشخصات وان پلاس 11R

بررسی OnePlus 11R و تجربه کار با این گوشی، تأثیر این مشخصات و امکانات را در افزایش سرعت و عملکرد بدون تأخیر گوشی نشان می‌دهد. هیچ مشکلی در استفاده از رابط کاربری وان پلاس ۱۱ آر مشاهده نمی‌شود. اپلیکیشن‌ها به سرعت اجرا می‌شوند و از نظر مالتی تسکینگ هم عملکرد گوشی بسیار خوب است.

گوشی هر اپلیکیشن و بازی را به خوبی اجرا می‌کند. اما اگر بیشتر از ۲۰ دقیقه پشت سر هم با آن بازی کنید، به شدت داغ می‌شود؛ البته نه در حدی که نگه داشتن آن در دست سخت باشد اما متوجه این گرما خواهید شد.

کیفیت صدا در تماس‌ها و پوشش سیگنال هم خوب است. در رابطه با جی‌پی‌اس هم هیچ مشکلی مشاهده نمی‌شود. اسنپدراگون ۸ + نسل ۱ از نظر مصرف انرژی هم عملکرد خوبی دارد. معمولاً با یک بار شارژ می‌توانید به راحتی یک روز کامل از گوشی استفاده کنید.

بررسی وان پلاس ۱۱R از نظر باتری

همان‌طور که در جدول مشخصات وان پلاس ۱۱R اشاره شده، این گوشی مجهز به یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی است که از قابلیت شارژ سریع ۱۰۰ وات پشتیبانی می‌کند. ظرفیت این باتری شبیه به باتری وان پلاس ۱۱ است و نسبت به باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی وان پلاس ۱۰ آر، ظرفیت بیشتری دارد.

مشخصات وان پلاس 11R
مشخصات وان پلاس ۱۱R

باتری وان پلاس ۱۱ آر ظرف ۱۰ دقیقه تا ۵۰ درصد شارژ می‌شود و خوشبختانه داخل جعبه گوشی یک شارژر هم قرار دارد. اما وان پلاس ۱۱ آر از قابلیت شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند.

شرکت وان پلاس اعلام کرده که وان پلاس ۱۱ آر در مجموع ۱۳ حسگر دما دارد که دمای گوشی را حین شارژ دائماً تحت نظارت دارند. هنگام شارژ، گوشی بیش از حد داغ نمی‌شود.

تکنولوژی Battery Health Engine این گوشی هم از یک تراشه اختصاصی استفاده می‌کند تا از افت کیفیت باتری پس از تکرار چرخه‌های شارژ پیشگیری کند. بنابراین انتظار می‌رود که با وجود سرعت بالای شارژ وان پلاس ۱۱ آر، این گوشی ماندگاری زیادی داشته باشد و از این نظر دچار مشکل نشود.

بررسی وان پلاس ۱۱R از نظر دوربین

در ادامه بررسی OnePlus 11R نگاهی به مشخصات دوربین این گوشی داریم. وان پلاس ۱۱ آر دارای یک سیستم دوربین سه تایی است و از یک لنز اصلی واید ۵۰ مگاپیکسلی IMX890 سونی با سیستم لرزشگیر نوری (OIS) بهره می‌برد.

به غیر از این دوربین، وان پلاس ۱۱ آر یک دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۰ درجه دارد. دوربین سوم گوشی هم یک حسگر ماکروی ۲ مگاپیکسلی است.

مشخصات وان پلاس 11R

اپلیکیشن دوربین این گوشی شبیه به اپلیکیشن وان پلاس ۱۱ است به غیر از افزونه‌های مربوط به هاسلبلاد. بر خلاف مدل ۱۱، وان پلاس ۱۱ آر تکنولوژی علم رنگ هاسلبلاد (HCS) یا امکاناتی مثل حالت هاسلبلاد پرو و XPan را ندارد.

جزئیات عکس‌های دوربین اصلی خوب و رنگ‌های آن زیبا هستند. در مقایسه با وان پلاس ۱۱، رنگ‌های وان پلاس ۱۱ آر سرد‌تر هستند. اینکه کدام حالت را ترجیح می‌دهید کاملاً بستگی به سلیقه و نظر شخصی شما دارد. دوربین گوشی از نظر فوکوس کردن سریع عمل می‌کند.

تصاویر پرتره هم کیفیت مناسبی دارند اما عالی نیستند چون گاهی اوقات سیستم گوشی در محو کردن برخی قسمت‌های پس زمینه خوب عمل نمی‌کند. به غیر از این، در نور فضای باز کیفیت تصاویر پرتره خوب است.

البته کیفیت عکس‌ها در فضای سرپوشیده هم قانع کننده است. تصویر دوربین اصلی نویز کم و جزئیات کافی دارد. این دوربین قابلیت زوم دیجیتال ۱۰ برابری را دارد اما استفاده از زوم بیشتر از ۲ برابر توصیه نمی‌شود. در مجموع، دوربین اصلی وان پلاس ۱۱ آر جزء یکی از بهترین دوربین‌ها در این رده قیمت است.

دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی این گوشی نویز بیشتر و جزئیات کمتری دارد. تم رنگی این دوربین نسبت به دوربین اصلی سردتر است. وجود دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی این گوشی تقریباً بی‌فایده است و بهتر بود چنین دوربینی اصلاً وجود نداشت.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  مقایسه ردمی نوت 12 پرو با 12 پرو پلاس ؛ یک‌ روح در دو بدن

این دو حسگر باعث افت عملکرد کلی دوربین می‌شوند اما خوشبختانه کیفیت حسگر ۵۰ مگاپیکسلی گوشی این کمبودها را جبران می‌کند.

دوربین سلفی وان پلاس ۱۱ آر ۱۶ مگاپیکسلی است. این دوربین هم کیفیت خوبی دارد، رنگ پوست با آن خوب و طبیعی است و تصاویر را بیش از حد پردازش نمی‌کند.

در رابطه با ویدیو، دوربین اصلی وان پلاس ۱۱ آر قابلیت ضبط ویدیوی ۴K با نرخ ۶۰ فریم‌درثانیه را دارد. حداکثر رزولوشن دوربین اولترا واید این گوشی ۱۰۸۰ پیکسل است و در مجموع کیفیت ویدیوها در سطح متوسط خواهد بود.

بررسی وان پلاس ۱۱R از نظر نرم‌افزاری

در جدول مشخصات فنی وان پلاس ۱۱R اشاره شد که این گوشی با اندروید ۱۳ و رابط کاربری OxygenOS 13 به دست کاربران می‌رسد که دقیقاً شبیه به وان پلاس ۱۱ با همان مجموعه آیکون، عناصر رابط کاربری و منوی اعلان‌ها است.

بررسی وان پلاس 11 آر
مشخصات فنی وان پلاس ۱۱R

بهتر بود که امکان پاک کردن اعلان‌ها با کشیدن انگشت روی آنها در هر جهتی وجود داشت. اما با این رابط کاربری باید برای پاک کردن اعلان‌ها آنها را به سمت راست بکشید. با کشیدن اعلان‌ها به سمت چپ دو گزینه در اختیار شما قرار می‌گیرد یعنی حذف اعلان یا رفتن به قسمت تنظیمات اعلان‌ها.

شاید از نظر بعضی از کاربران این سیستم مناسب‌تر باشد اما عده‌ای ترجیح می‌دهند که اعلان‌ها با کشیدن به چپ یا راست پاک شوند. طرح منوی تنظیمات هم کاملاً آشناست. چند گزینه قابل تنظیم وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید ظاهر منو را طبق سلیقه خودتان تنظیم کنید.

تعامل با منوها کامل روان و بدون مشکل انجام می‌شود. گاهی اوقات، سیستم برای بهینه‌سازی مصرف باتری توسط اپلیکیشن‌هایی که زیاد از آنها استفاده نمی‌کنید برای شما اعلان ارسال می‌کند که بهتر بود این کار به صورت خودکار و با یادگیری الگوهای مصرف کاربر انجام می‌شد.

به گفته شرکت وان پلاس، این محصول تا سه سال آپدیت اندروید و تا چهار سال آپدیت امنیتی دریافت می‌کند که یک سال کمتر از وان پلاس ۱۱ است؛ اما برای گوشی‌هایی در رده قیمت وان پلاس ۱۱ آر مناسب خواهد بود.

قیمت وان پلاس ۱۱R

قیمت وان پلاس ۱۱ آر با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی ۴۸۵ دلار است و مدل ۱۶ گیگابایتی این گوشی با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی ۵۴۵ دلار قیمت دارد. قیمت این گوشی در بازار ایران حدود ۴۰ میلیون تومان است.

قیمت وان پلاس 11 آر
قیمت وان پلاس ۱۱ آر

جمع‌بندی بررسی وان پلاس ۱۱R

می‌توان گفت که وان پلاس ۱۱ آر یک محصول خوب با نمایشگر عالی، عملکرد قوی، کیفیت دوربین خوب و ماندگاری شارژ کافی برای یک روز است. همه این امکانات و مشخصات با قیمت کمتر از ۵۰۰ دلار در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

بنابراین با وجود معایبی مثل معمولی بودن دوربین اولتراواید و بد بودن حسگر ماکروی گوشی باز هم می‌توان با اطمینان خرید آن را توصیه کرد.

از نظر نسبت ارزش به قیمت، وان پلاس ۱۱ آر به نوعی یادآور وان پلاس ۷T است. این گوشی هم نسبت قیمت به عملکرد بسیار خوبی داشت و حالا پس از سال‌ها می‌توان گفت که این محصول جدید وان پلاس بهترین نسبت ارزش به قیمت را دارد.

به عنوان یک محصول رقیب می‌توان به ویوو V27 پرو اشاره کرد که قیمت کمتری دارد و در مجموع راحتی کار کردن با آن از نظر قرارگرفتن در دست بهتر است. گلکسی S21 FE سامسونگ هم محصول خوبی است که گواهینامه IP68 و قابلیت شارژ بی‌سیم را دارد.

اما هیچ یک از این گوشی‌ها عملکرد و پکیج کامل وان پلاس ۱۱ آر را ندارند. اگر به دنبال یک گوشی میان رده خوب هستید، وان پلاس ۱۱ آر را نادیده نگیرید چون بعید است از خرید این گوشی پشیمان شوید.

منبع:  digitaltrends، gsmarena

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا