گوشی‌های چینی به طور پیشفرض با جاسوس‌افزار عرضه می‌شوند!

اخیراً گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد آلوده بودن گوشی‌های چینی به جاسوس‌افزار و بدافزاهای متعدد شنیده شده است که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

طبق تحقیقات جدید دانشگاه ادینبورگ و کالج ترینیتی دوبلین، ظاهراً گوشی‌های چینی آلوده‌ به جاسوس‌افزار و بدافزارهای خطرناکی هستند که می‌توانند از شما اخاذی کرده و یا اطلاعات شخصی‌تان را به‌سرقت ببرند. اگر این موضوع صحت داشته باشد، برندهایی مانند شیائومی، وان‌پلاس، هواوی و بسیاری از برندهای تولیدکننده گوشی موبایل چین به‌عنوان متهم ردیف اول زیرسؤال خواهند رفت.

در قسمتی از این تحقیقات نشان داده شده است که برندهای OnePlus، Xiaomi، Oppo و Realme به‌عنوان تولیدکنندگان چینی گوشی هوشمند، حجم بسیار زیادی از اطلاعات و داده‌های شخصی کاربرانشان را استخراج کرده و آنها را انتقال داده‌اند.

گوشی‌های چینی آلوده‌به جاسوس‌افزار هستند

تحقیقات جدید دانشگاه ادینبورگ و کالج ترینیتی دوبلین، مشکل نگران کننده‌ای را در مورد برخی از گوشی‌های هوشمند اندرویدی چینی شناخته شده، نشان می‌دهد. در چین، که بزرگ‌ترین بازار گوشی‌های هوشمند در جهان است، بیش از ۷۰ درصد دستگاه‌ها با سیستم‌عامل اندروید کار می‌کنند.

 

گوشی‌های چینی

 

این مطالعه نشان داد که برخی از برندها مانند OnePlus، Xiaomi، Oppo و Realme حجم زیادی از داده‌های شخصی را بدون رضایت کاربر جمع آوری و انتقال می‌دهند. به همین دلیل گفته می‌شود که موبایل‌های برندهای چینی به طور پیشفرض با جاسوس افزار عرضه می‌شوند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  تاریخ عرضه آیفون بدون حفره دوربین فاش شد

محصولات برندهای مورد بحث با تعداد قابل توجهی از برنامه‌های سیستمی و مربوط به برند که به صورت پیش نصب شده‌اند، همراه هستند. این نرم افزارها به طور پیش‌فرض دارای دسترسی‌های فعال مشکوک هستند.

این برنامه‌ها به طور فعال اطلاعات حساس مربوط به دستگاه، مکان، پروفایل کاربر و حتی روابط اجتماعی را جمع‌آوری و ارسال می‌کنند. حتی برای کاربران آگاه به حریم خصوصی که از تجزیه و تحلیل انصراف می‌دهند و از فضای ذخیره‌سازی ابری یا خدمات شخص ثالث استفاده نمی‌کنند، محصولات این برندها همچنان اطلاعات منحصربه‌فردی درباره دستگاه و کاربر ارسال می‌کنند، مانند شناسه‌های دستگاه، مختصات GPS، الگوهای استفاده از برنامه و تاریخچه پیامک و شماره تماس.

متأسفانه کاربران در مورد این انتقال داده مطلع نمی شوند و هیچ راهی برای انصراف وجود ندارد. داده‌های جمع آوری شده را می‌توان به راحتی به شخص مالک دستگاه ارتباط داد و برای اهداف ردیابی استفاده کرد.

البته این تحقیق بر روی دستگاه‌هایی که در چین فروخته می‌شوند و دارای رابط کاربری اختصاصی روی اندروید هستند، انجام شد، بنابراین مصرف‌کنندگان بین‌المللی ممکن است تحت تأثیر قرار نگیرند.

با این حال، برای کسانی که دستگاه‌های خود را در چین خریداری کرده‌اند، مانند مسافران تجاری یا دانشجویان، مهم است که بدانند که این مطالعه نشان می‌دهد که شیوه‌های جمع‌آوری داده‌ها حتی پس از خروج از کشور بدون تغییر باقی می‌ماند.

شایان ذکر است که نسخه‌های چینی برنامه‌های شخص ثالث از پیش نصب‌شده بیشتری دارند و در مقایسه با نسخه‌های بین‌المللی که برای مصرف‌کنندگان در اروپا و سایر مناطق در نظر گرفته شده‌اند، هشت تا ده برابر مجوز بیشتری هم دارند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  اولین آپدیت گوشی‌های سری گلکسی S23 منتشر شد

 

دیدگاه شما درباره آلوده بوده گوشی‌های چینی به جاسوس‌افزار چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها در میان گذاشته و اخبار فناوری را با تکنوروز دنبال کنید.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا