بررسی گوشی ایسوس راگ فون ۷؛ بهترین گوشی های گیمینگ جهان

گوشی راگ فون ۷ کمی زودتر از مدل‌های قبلی خود معرفی و وارد بازار شده است. گوشی گیمینگ ایسوس راگ فون ۷ (Asus ROG Phone 7) امسال نیز با بهره‌مندی از مشخصات به‌روز و تراشه قدرتمند، یکی از برترین گوشی‌های گیمینگ بازار است.

هرسال رقابت نزدیکی میان برندهای مختلف برای ساخت بهترین گوشی گیمینگ در جریان است. برندهای زیادی هم در این رقابت حضور دارند. از نوبیا گرفته تا شیائومی.

اما این ایسوس است که هرسال با عرضه گوشی‌هایی که از لحاظ مشخصات و عملکرد بی‌نظیر هستند، حرف اول را می‌زند. تایوانی‌ها به تازگی گوشی راگ فون ۷ را به‌عنوان گوشی پرچم‌دار گیمینگ خود برای سال ۲۰۲۳ معرفی کردند.

مشخصات گوشی Asus ROG Phone 7

ویژگی‌ها گوشی Asus ROG Phone 7
نمایشگر ۶.۷۸ اینچی امولد با رفرش‌ریت ۱۶۵ هرتز و رزولوشن ۱۰۸۰p
پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۲
سیستم عامل اندروید ۱۳
حافظه/رم ۱۲/۱۶ گیگابایت رم | حافظه ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت
دوربین‌‌ها ۵ + ۱۳ + ۵۰
دوربین سلفی ۳۲
باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپر با شارژ ۶۵ وات
قیمت از ۷۰ میلیون تومان (نسخه ۱۶ گیگابایتی)

بررسی گوشی راگ فون ۷

با معرفی گوشی Asus ROG Phone 7، حالا می‌توان گفت نوبیا ردمجیک ۸ پرو یک رقیب جدی و سرسخت برای سال ۲۰۲۳ خواهد داشت. اما ایسوس راگ فون ۷ چه مقدار نسبت به سال قبل تغییر داشته و بهبود پیدا کرده‌ است؟

طراحی گوشی Asus ROG Phone 7

سال گذشته ایسوس از همان طراحی راگ فون ۵ برای راگ فون ۶ استفاده کرد و امسال هم آن‌ها همین کار را تکرار کردند. طراحی گوشی‌ راگ فون ۷ تفاوت خیلی زیادی با مدل‌های سال‌های قبل ندارد و از همان طراحی خاص و متفاوت بهره می‌برد.

البته که ایسوس با رونمایی از هر نسل از این گوشی‌ها تلاش کرده طراحی آن‌ها را ساده‌تر کند و سری ۷ این گوشی‌ها نیز از تمامی مدل‌های قبلی المان‌های گیمینگ کمتری دارد و شاید حتی بتوان از آن‌ها به‌عنوان گوشی‌های معمولی هم استفاده کرد.

با این حال این به این معنی نیست که ایسوس کاملا دست از طراحی قبلی خود کشیده است. همچنان شاهد برندینگ Republic of Gamers و خطوط تهاجمی که در اکثر محصولات گیمینگ ایسوس می‌بینیم، در این گوشی هستیم.

ایسوس راگ فون ۷ برخلاف مدل اولتیمیت که تنها در رنگ سفید عرضه می‌شود، دارای رنگ‌های مشکی و سفید است. هردو رنگ گوشی در پنل پشتی دارای طراحی دو رنگ هستند؛ بخش بالایی نیمه‌شفاف است و بخشی از قسمت‌های داخلی گوشی را با خطوط و المان‌های مختلف نشان می‌دهد. بخش پایینی اما مات است و اثرانگشت و چربی را هم جذب نمی‌کند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  گوشی‌های گوگل پیکسل به گوشی سازمانی باشگاه‌های آرسنال و لیورپول بدل شدند!

تفاوت دیگری که میان گوشی Asus ROG Phone 7 و نسخه اولتیمیت وجود دارد این است که این گوشی فاقد AeroActive Portal و نمایشگر ثانویه در پنل پشتی است. اما در این مدل لوگو ROG در پشت گوشی نورپردازی می‌شود و می‌تواند همزمان دو رنگ مختلف را نشان بدهد.

ایسوس همچنین به‌جای درگاه AeroActive از یک نوار RGB کوچک به‌نام Aura Glow استفاده کرده است. شما در تنظیمات گوشی می‌توانید نورپردازی آن را شخصی‌سازی و از افکت‌های مختلف برایش استفاده کنید.

گوشی راگ فون ۷ همچنین مانند مدل سال قبل دارای گواهی IP است اما امسال توانسته با گواهی IP54 عرضه شود و به همین خاطر در برابر پاشش قطرات آب و گرد و غبار مقاوم است. ایسوس از قاب فلزی برای گوشی استفاده کرده و پنل پشتی را نیز از شیشه ساخته است.

شیشه نمایشگر گوشی گوریلا گلس ویکتوس است و شیشه پنل پشتی گوریلا گلس ۳. نکته قابل توجه این است که پنل پشتی به کناره‌ها خمیدگی دارد و با توجه به شیشه‌ای بودنش، گوشی خیلی راحت از دست لیز می‌خورد و از همین رو حتما نیاز به یک کیس برای این گوشی خواهید داشت.

حالا نوبت به دکمه‌ها و درگاه‌ها می‌رسد؛ در این گوشی همچنان درگاه جانبی گوشی برای اتصال لوازم جانبی اضافی حضور دارد. این ورودی از درگاه USB-C بهره می‌برد و مانند درگاه بخش پایینی گوشی می‌توانید از آن برای شارژ کردن باتری هم استفاده کنید.

اما درگاه جانبی سرعت انتقال داده‌های بالاتری دارد چرا که از نسل ۲ استاندارد USB 3.1 بهره می‌برد در حالی که درگاه پایینی با استاندارد USB 2.0 همراه شده است.

درگاه جانبی همچنین از خروجی تصویر و دیسپلی‌پورت ۱.۴ نیز پشتیبانی می‌کند و می‌تواند در بهترین حالت تصویر را با کیفیت ۴K و رفرش‌ریت ۳۰ هرتز در اختیارتان قرار دهد.

در بخش پایینی گوشی همانطور که گفتیم درگاه USB-C اصلی در یک طرف قرار گرفته و در سمت دیگر نیز شاهد حضور دوباره جک صدا هستیم. ایسوس هردوی آن‌ها را تا جای ممکن به کناره‌ها انتقال داده تا هنگام استفاده از این درگاه‌ها، کمتر مزاحم شما باشند.

ایسوس همچنین دکمه‌های تریگر گوشی را با تغییرات زیادی نسبت به نسل قبلی همراه نکرده است. دو سنسور فراصوت در دو قسمت قاب سمت راست گوشی قرار دارند و از فشار دادن کامل یا نیمی از دکمه و همچنین کشیدن انگشت و فشار دادن و نگه داشتن، پشتیبانی می‌کنند.

هرکدام از این کنترل‌ها نیز در تنظیمات گوشی قابل شخصی‌سازی هستند. در اکثر بازی‌ها نیز می‌توانید آن‌ها را شخصی‌سازی کنید یا از همان پیکربندی پیش‌فرض خود بازی برایشان استفاده کنید.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  نوکیا C300 با پردازنده اسنپدراگون 662 و قیمت پایین در راه است

در پنل جلویی ایسوس از یک نمایشگر بزرگ ۶.۷۸ اینچی امولد استفاده کرده است. این پنل کاملا یکپارچه است و خبری از ناچ یا حفره سلفی در آن نیست.

با این حال حاشیه‌های بالایی و پایینی آن قابل توجه توجه هستند چرا که ایسوس در این دو بخش از دوربین سلفی و همچنین بلندگوهای گوشی استفاده کرده است.

شاید حاشیه‌های کناری نمایشگر از دید خیلی‌ها نقطه ضعف باشد اما فراموش نکنید که این گوشی یک گوشی گیمینگ است و ایسوس از عمد، پنل جلویی را به این شکل طراحی کرده تا بتوانید انگشتان شصت خود را هنگام گیمینگ روی این بخش‌ها قرار دهید و اتفاقی به کنترل‌های درون بازی دست نزنید.

ایسوس برای چندین نسل پیاپی است که از یک نمایشگر برای راگ فون‌هایش استفاده می‌کند. صفحه نمایش گوشی راگ فون ۷ نیز یک پنل ۶.۷۸ اینچی امولد با نسبت ۲۰.۴:۹ است که از رزولوشن ۱۰۸۰p و تراکم پیکسلی ۳۹۵ppi بهره می‌برد و همچنین دارای رفرش‌ریت ۱۶۵ هرتز و نرخ نمونه‌برداری لمسی ۷۲۰ هرتز است.

البته این پنل دقیقا همان پنل راگ فون ۶ نیست و یک مدل ارتقا یافته دیگر از سامسونگ است. این نمایشگر دارای حداکثر روشنایی ۱۵۰۰ نیت است که به اندازه قابل توجهی بیشتر از گوشی قبلی است.

سخت افزار گوشی ایسوس راگ فون ۷

با یک نگاه به پرازنده ی گوشی ایسوس راگ فون ۷ و دیگر بخش‌های گوشی متوجه خواهید شد که با یک هیولای تمام عیار طرف هستید. ایسوس این سری را با جدیدترین و بهترین پردازنده اندروید یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ همراه کرده است.

پردازنده‌ای که عملکرد بسیار عالی در دیگر گوشی‌های پرچم‌دار داشته و به عقیده خیلی‌ها، بهترین پردازنده‌ای است که کوالکام تاکنون عرضه کرده است.

در بخش حافظه داخلی و رم گوشی ایسوس راگ فون ۷، تایوانی‌ها از سریع‌ترین استانداردهای موجود استفاده کردند. برای رم در این گوشی از رم LPDDR5X استفاده شده که ۳۳ درصد سرعت بیشتری از نسل قبلی دارد و برای حافظه نیز شاهد استاندارد UFS 4.0 هستیم که ۲ برابر سرعت بیشتری از حافظه‌های UFS 3.1 دارد. ایسوس گوشی را در ۲ پیکربندی با رم ۱۲/۱۶ و حافظه ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایتی عرضه می‌کند.

نکته قابل توجه بعدی این است که ایسوس در این نسل حالت‌های عملکردی X-Mode خود را با تغییراتی همراه کرده است. گوشی حالا قادر به متعادل‌سازی پیشرفته‌تر پردازش‌ها است تا رشته پردازشی مربوط به یک بازی همیشه در اولویت بوده و قدرتمندترین هسته پردازنده در اختیارش قرار گیرد.

ایسوس راگ فون ۷ همچنین دارای حالت‌های عملکردی داینامیک (پیش‌فرض)، حالت X-Mode و X-Mode پلاس است. البته حالت X-Mode پلاس تنها زمانی که فن خنک کننده را به گوشی وصل کنید، قابل فعال‌سازی خواهد بود.

با درنظر گرفتن مشخصات، حالا نوبت به بررسی گوشی گیمینگ ایسوس راگ فون ۷ از نظر گیمینگ می‌رسد. در بنچمارک گیک‌بنچ ۵، گلکسی S23 اولترا با تراشه اورکلاک شده اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برای گلکسی، در عملکرد تک هسته‌ای امتیاز بهتری ثبت می‌کند اما در عملکرد چند هسته‌ای تنها تراشه‌ای که عملکرد بهتری دارد A16 اپل است.

در بنچمارک GFXBench نیز ایسوس راگ فون ۷ عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. ایسوس می‌گوید با اعمال تغییراتی در پردازنده گرافیکی آدرینو ۷۴۰ توانسته قدرت پردازشی آن را بهبود ببخشد؛ این موضوع کاملا در این بنچمارک‌ها خود را نشان می‌دهد. همانطور که مشاهده می‌کنید، این گوشی آنقدر قدرتمند است که در بنچمارک Car Chase ES 3.1 می‌تواند فریم‌ریت ۳ رقمی داشته باشد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  کارگردان Evil Dead Rise از احتمال ساخت دنباله فیلمش می‌گوید

با این همه تنها معیار سنجش عملکرد گوشی امتیازات آن در بنچمارک‌ها نیست. گوشی باید بتواند طی مدت زمان طولانی عملکرد بسیار عالی خود را حفظ کند. البته که تمام گوشی‌ها در مدت زمان طولانی دچار افت عملکرد می‌شوند اما مهمتر از همه این است که این افت عملکرد به‌صورت کنترل شده باشد و نه‌ناگهانی.

ایسوس راگ فون ۷ در حالت عملکردی پیش‌فرض خود و در استفاده طولانی مدت، عملکرد بسیار خوبی دارد. عملکرد آن به صورت ناگهانی افت نمی‌کند و به همین خاطر نیز خبری از لگ در هنگام گیمینگ نیست.

اما در حالت X-Mode که به‌صورت خودکار هنگام گیمینگ فعال می‌شود، گوشی عملکرد بهتری دارد. گوشی در این حالت حرارت بیشتری دارد به طوری که بعد از ۲۰ دقیقه استرس تست، گوشی و به‌خصوص قاب آن به‌اندازه قابل توجهی داغ می‌شود.

اما این موضوع به این معنی است که گوشی با موفقیت حرارت را از پردازنده دور می‌کند و در نتیجه در استفاده طولانی، کمتر شاهد افت عملکرد خواهید شد.

اما بهترین عملکرد گوشی را زمانی تجربه خواهید کرد که فن AeroActive Cooler 7 را به آن متصل کنید. با این فن گوشی حتی بعد از ۱ ساعت استرس تست، کمترین افت عملکرد را دارد و خود گوشی نیز حرارت خیلی زیادی پیدا نمی‌کند.

به همین خاطر هم هست که برای این که بتوانید از نهایت پتانسیل گوشی بهره ببرید، حتما نیاز به این فن خواهید داشت.  ایسوس در نسخه اولتیمیت فن خنک‌کننده AeroActive Cooler را نیز درون جعبه در اختیار شما قرار می‌دهد اما در مدل پایه باید فن را جداگانه خریداری کنید.

دوربین فوق‌عریض نیز عملکرد خوبی دارد و تصاویر را با کیفیت خوبی در اختیارتان قرار می‌دهد. تصاویر این دوربین نیز جزییات کافی دارند و دامنه داینامیک آن‌ها نیز گسترده است.

رنگ‌ها نیز با وجود این که به خوبی رندر شده‌اند اما در حد و اندازه‌های دوربین اصلی نیستند. اما این دوربین نیز مانند بسیاری از لنزهای فوق‌عریض، در گوشه‌های تصاویر کمی تاری دارد و در سطوح یکپارچه نیز شاهد مقدار اندکی نویز هستیم.

از سوی دیگر دوربین ماکرو هم برخلاف انتظارات، بسیار خوب عمل می‌کند. جزییات در تصاویر بسیار زیاد است و رنگ‌ها نیز شادابی کافی دارند. اما با توجه به عدم پشتیبانی از فوکوس خودکار، خیلی دست شما برای عکاسی با این دوربین باز نیست.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا