آمپلی فایر چیست و چه کاربردی در خودرو دارد ؟

 

آنچه در این مطلب می‌خوانید... نمایش

آمپلی فایر چیست وچگونه یک سیستم آمپلی فایر روی خودرو نصب کنیم؟

منظور از آمپلی فایر چیست؟ آمپلی فایر یا به طور خلاصه شده آمپ، دستگاهی هست که برای تقویت کردن سیگنالهای ضعیف استفاده می شود. میزان یا درجه تقویت آمپلی فایرها با هم متفاوت هست و معمولآ برای تفکیک آنها از دسته بندی براساس توان تقویت کنندگی آنها استفاده می شود.

 

قبل از خرید سیستم صوتی برای خودروی خود، انواع آن را بهتر بشناسید.

در سیستم های صوتی، از وسایل مختلفی استفاده می شود و هر کدام از آن ها وظیفه ای را بر عهده دارد. یکی از این وسایل آمپلی فایر (AMPLIFIER) است (آمپلی فایر گاهی آمپ هم نامیده می شود). بطور کلی آمپلی فایر به دستگاهی گفته می شود که کیفیت صدای خروجی دستگاه شما را افزایش می دهد.

میزان یا درجه تقویت آمپلی فایرها با هم متفاوت هست و معمولا برای تفکیک آنها از دسته بندی براساس توان تقویت کنندگی آنها استفاده می شود. آمپلی فایر کاربردهای متفاوتی داشته و در جاهای مختلف با اندازه های متفاوت و توانهای متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند.

در این مقاله قصد داریم شما را به آمپلی فایر ها و انواع آن آشنا کنیم و سپس راهنمای خرید آمپلی فایر ها را به شما ارائه کنیم. چنانچه قصد خرید یک آمپلی فایر را دارید ، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کاربرد آمپلی فایر چیست؟

 نصب باند روی طاقچه پراید  نصب باند روی طاقچه 206  نصب باند روی طاقچه پژو پارس  ضبط و باند ماشین  آموزش تصویری نصب ضبط ماشین  آموزش تعمیر ضبط پراید  آموزش تنظیم ضبط خودرو  تعمیر ضبط ماشین  رنگ سیم های ضبط خودرو  آموزش نصب باند  نحوه نصب باند عقب پراید  نحوه نصب باند عقب پژو  نصب باند خانگی روی ماشین

شاید در برخی از مراکز عمومی دیده اید که صدای بلندگو‌ها بسیار کم کیفیت یا قطع و وصل می شود که نشان از کیفیت کم صدا می باشد، ولی با استفاده از آمپلی فایرها این مشکل حل می شود. و صدای مورد نظر قبل از اینکه به بلندگو فرستاده و پخش شود، توسط این وسیله صدا تقویت شده و سپس به بلندگوی مورد نظر ارسال می شود که باعث می شود کیفیت صدا در حد بالا و بدون نویز و قطع و وصلی باشد.

همچنین از آمپلی فایر ها در سیستم های قدرتمند خودرو نیز استفاده می شود که هر فردی بر روی ماشین خود، سیستم صدایی نصب می کند، این آمپلی فایر ها هم در کنار آن باید تهیه و نصب شوند که صدا بدون افت کیفیت و بدون هیچگونه نویزی باشد.

منظور از آمپ چیست؟

آمپلی فایر یا به طور خلاصه شده  آمپ، دستگاهی هست که برای تقویت کردن سیگنالهای ضعیف استفاده می شود. میزان یا درجه تقویت آمپلی فایرها با هم متفاوت هست و معمولآ برای تفکیک آنها از دسته بندی براساس توان تقویت کنندگی آنها استفاده می شود. آمپ کاربردهای متفاوتی داشته و در جاهای مختلف با اندازه های متفاوت و توانهای متفاوت بکار گرفته می شود .

پیشنهاد ما برای مطالعه:  تسلا مدل S پلد در برابر آئودی R8 با ۱۵۰۰ اسب بخار قدرت؛ کدام‌یک سریع‌تر است؟

نقش آمپی فایر ماشین چیست؟

 نصب باند روی طاقچه پراید  نصب باند روی طاقچه 206  نصب باند روی طاقچه پژو پارس  ضبط و باند ماشین  آموزش تصویری نصب ضبط ماشین  آموزش تعمیر ضبط پراید  آموزش تنظیم ضبط خودرو  تعمیر ضبط ماشین  رنگ سیم های ضبط خودرو  آموزش نصب باند  نحوه نصب باند عقب پراید  نحوه نصب باند عقب پژو  نصب باند خانگی روی ماشین

وظیفه اصلی آمپلی فایر ها تقویت صدا می باشد. به عنوان مثال شما یک فلشی دارید که آهنگ های مورد نظر شما داخل آن است و می خواهید آن را در سیستم ماشین خود پخش کنید در ابتدا این اطلاعات و آهنگ ها از روی حافظه فلش خوانده می شوند، و بعد از آن این اطلاعات و دیتا ها از حالت دیجیتال به حالت آنالوگ تغییر می یابند، و به کمک ابزار ها و فیلتر هایی مانند آکولایزر ها تقویت و بهینه شده و در نتیجه آماده پخش بر روی سیستم می شود.

ولی مشکل اساسی و مهم این است که با وجود این کار هایی که توسط سیستم انجام می شود باز دیتای مورد نظر برای پخش شدن صدا به صورت عالی، ضعیف می باشد و می تواند با مقداری زیاد کردن صدای آهنگ شاهد نویز و افت کیفیت صدا باشیم، در اینجا می باشد که تقویت کننده های صدا وارد عمل می شوند تا این مشکل را حل کنند. پس بطور کلی و خلاصه وظیفه و کاربرد اصلی آمپلی فایر ها تقویت سیگنال های صوتی بلندگو ها به خصوص سیستم های صدای ماشین می باشد.

آمپلی فایر چگونه کار می کند؟

 نصب باند روی طاقچه پراید  نصب باند روی طاقچه 206  نصب باند روی طاقچه پژو پارس  ضبط و باند ماشین  آموزش تصویری نصب ضبط ماشین  آموزش تعمیر ضبط پراید  آموزش تنظیم ضبط خودرو  تعمیر ضبط ماشین  رنگ سیم های ضبط خودرو  آموزش نصب باند  نحوه نصب باند عقب پراید  نحوه نصب باند عقب پژو  نصب باند خانگی روی ماشین

توجه داشته باشید که صدای تولیدی توسط هر دستگاه صوتی به تنهایی قابل شنیدن نیست. بنابراین صدا ابتدا به آمپلی فایر فرستاده شود و آمپلی فایر آن صدا را طی چند مرحله تقویت و تفکیک سازی می کند. سپس صدای تفکیک شده به بلندگو ها در هر کانال ارسال شود. خروجی آمپلی فایر با بلندگو ها باید یکسان باشد. آمپلی فایر در واقع دستگاهی هست که برای تقویت کردن سیگنالهای ضعیف استفاده می شود.

انواع آمپلی فایر ماشین

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر

۱- تعداد کانال آمپلی فایر

آمپلی فایرهای مختلف دارای تعداد ورودی و خروجی هستند. با توجه به این تفاوت می توان آن ها را به انواع مختلفی تقسیم کرد: مونو، استریو، سه کانال، چهار کانال، پنج کانال و شش کانال.

آمپلی فایر مونو

این مدل آمپلی فایر بر اساس تکنولوژی قدیمی است و معمولا برای ضبط صداهای طبیعی به جز صدای موسیقی و استودیویی کاربرد دارد. در آمپلی فایر مونو صدا فقط از یک کانال تولید و پخش می شود. همه ی سیگنال های مختلف صوتی با هم ترکیب شده و تبدیل به یک کانال صوتی منفرد تبدیل می شوند.

برای ضبط صدا می شود از یک عدد میکروفن استفاده کرد ولی می شود برای پخش صدا از چند اسپیکر استفاده کرد. تمامی اسپیکرها صدایی کاملا یکسان و مشابه تولید می کنند. مدل مونو برای گفتگوهای رادیویی و موبایل که در آن ها لازم است صدای شخص واضح به گوش برسد بسیار مناسب است. همچنین در ساخت ساب ووفر سیستم صوتی از مدل آمپلی فایر مونو استفاده می شود.

آمپلی فایر استریو

این مدل آمپلی فایرها دارای ۲ کانال خروجی های هستند.

آمپلی فایر استریو ۲.۱ کانال یا پلاس +

این مدل آمپلی فایرها ۳ کانال خروجی دارند. که از ترکیب یک آمپلی فایر مونو و یک استریو ساخته شده است. کانال سوم این مدل از آمپلی فایرها مربوط است به یک ساب ووفر و دو کانال استریو مربوط به بلندگوهای فول رنج یا میدرنج و توییتر.

آمپلی فایر ۴ کاناله

این مدل آمپلی فایر خروجی جداگانه ای برای ساب ووفر دارند. از ترکیب دو آمپلی فایر استریو ساخته شده است.

آمپلی فایر پنج کاناله

که از ترکیب دو آمپلی فایر استریو و یک آمپلی فایر مونو ساخته شده است. که از ترکیب دو آمپلی فایر استریو و یک آمپلی فایر مونو ساخته می شود.

آمپلی فایر ۶ کانال

که از ترکیب سه امپلی فایر استریو ساخته می شود.

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر  ساب ووفر چیست  روش تنظیم ساب ووفر  محل نصب ساب ووف

۲- انواع کلاس آمپلی فایر ها

کلاس A: نسبت به سایر آمپلی فایر ها کلاس ساده و با کارایی محدودی  دارند.

کلاس B : این تقویت کننده ها برای حل مشکلات کارایی  و مشکلات گرمایش مربوط به آمپلی فایر کلاس A به کار برده می شوند.

کلاس  AB: در حال حاضر استفاده از آمپلی فایر های با کلاس AB از مرسوم ترین نوع تقویت کننده های قدرت صوتی می باشد.

کلاس C: این نوع تقویت کننده بالاترین کارایی را دارا می باشد. اما از خطی بودن تقویت کننده در این نوع کلاس خبری نیست. برخلاف کلاس های A ، B  و AB که دارای تقویت کننده خطی می باشند به این علت که دامنه و فاز سیگنال خروجی به شکل خطی به سیگنال و فاز خروجی مربوط می شود.

کلاس D : این نوع تقویت کننده ها اصولا اتصال غیر خطی یا تقویت کننده PWM می باشند.

کلاس F: تقویت کننده های سری F دارای دو بهره وری خروجی با استفاده از رزوناتورهای هارمونیک در شبکه خروجی را افزایش می دهند تا شکل موج به صورت مربعی ایجاد شود.

کلاس G: کلاس G نوع پیشرفته جهت تقویت کننده های کلاس AB را ارائه می دهدو از رله های مختلفی از ولتاژ ها متفاوت استفاده می کند و به صورت اتومات تغییر می کند.

کلاس T : تقویت کننده های کلاس T نوع دیگری از تقویت کننده های دیجیتال می باشند.

کلاس S: تقویت کننده های کلاس S یک آمپلی فایر سوئیچینگ غیر خطی مانند کلاسD  می باشد.

۳- انواع آمپلی فایر براساس توان خروجی

این وسیله تقویت صوت دارای انواع متنوعی می باشدکه می توان به گروههای مختلف تقسیم بندی کرد: اولترا میکرو، آمپ میکرو، سیگنال ضعیف، آمپ قدرت، آمپ پر قدرت و برای هدفون ها از موارد ۳ یا۴ استفاده می شود.

  1. آمپلی فایر اولترا:

    این گروه از تقویت کننده های صدا را آمپ اولترا میکرو می نامند و می توانند سیگنال های صداهای ضعیف را تقویت کنند توان ای تقویت کننده ها در حد چند نانو ولت می باشد.

  2. آمپلی فایر میکرو:

    این دسته نیز شامل تقویت کننده برای سیگنال های بسیار ضعیف می باشد و آمپ میکرو نامیده می شود. این سیگنال می تواند در اندازه چند میکرو ولت باشد.

  3. آمپ سیگنال ضعیف :

    این دسته شامل سیگنال های بزرگتر از میکرو ولت و کوچکتر از سیگنال های ضعیف هستند که می توانند در حدود چند میلی ولت باشند.

  4. آمپ قدرت:

    از این دسته جهت تقویت سیگنال های متوسط استفاده می شود که شامل چند ولت یا  حتی کمی کمتر می باشد.

  5. آمپ پر قدرت:

    قدرت تقویت صوتی سیگنال های بالا تر از میانه را دارند و می توانند به کوچکی چند ولت نیز برسند.

مشخصات آمپلی فایر

 آموزش نصب سیستم صوتی  افزایش صدای سیستم صوتی خودرو  بهترین برند سیستم صوتی  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی خودرو  های لول چیست  آمپلی فایر چیست  آموزش تنظیم ضبط خودرو  نصب آمپلی فایر

بسته به نوع آمپلی فایری که شما در اختیار دارید و چگونگی استفاده از آن، ویژگی هایی وجود دارد، که برای بیشتر آمپلی فایرها مشترک هستند و شما باید موقع خرید یک آمپلی فایر به آن ها توجه فرمائید.

برخی امکانات شامل ورودی و خروجی های بلند گو، کیفیت باس صدا و فیلترهایی که درآن  ها قرار می گیرند، بسیار قابل تامل و با اهمیت می باشند. بنابراین با توجه به موارد استفاده ای که از فیلتر ها دارید باید آن ها را انتخاب کنید.

معمولا فیلتر هایی که در آمپلی فایر قرار دارد، شامل فیلتر های بالاگذر و پایین گذر می باشند که دارای ویژگی خاصی می باشد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  بازار جدید برای سوخت روسیه فراهم شد

فیلتر های بالا گذر: اغلب از فیلتر های بالاگذر جهت نصب به بلند گوهای کوچک مناسب می باشند و نقش آن ها عبورسیگنال های بالایی به بلندگو ها می باشد. از این بلندگو ها جهت درب خودرو استفاده می شود.

فیلتر های پایین گذر: این فیلتر ها جهت عبور فرکانس های پایینی به کار می روند و کاملا برعکس فیلترهای بالا گذر می باشند.

خروجی باس صدا: یکی از ویژگی های مهم آمپلی فایر می باشد که در هنگام خرید شما باید به آن توجه داشته باشید. معمولا با کمک این خروجی فرکانس پایین آمپلی فایر را تقویت می کنند و از نکات حائز  اهمیت در انتخاب آمپلی فایر می باشند.

در هنگام انتخاب آمپلی فایر کم بودن مقدار نویز یا صدای خش خش صوت بسیار اهمیت دارد و باید به این مورد توجه داشته باشید.

پاور آمپلی فایر چیست ؟

ساب ووفر چیست محل نصب ساب ووفر ساب میدرنج چیست باند کامپونت چیست آموزش نصب سیستم صوتی ماشین بهترین برند سیستم صوتی افزایش صدای سیستم صوتی خودرو خرید سیستم صوتی ماشین سیستم صوتی بیس سیستم صوتی خفن سیستم صوتی خودرو قیمت انواع اسپیکر قیمت بلندگوی خودرو قیمت باند کنوود

شاید بتوان آمپلی فایر و پاور را در کل دو دستگاه با کارکردی مشابه دانست اما میتوان تفاوت هایی بین آنها قائل شد پاور منبع تغذیه باند پسیو میباشد. پاور سیگنال را از باندهای پسیو دریافت کرده اما از آنجا که فاقد میکسر بوده سیگنالها را پس از تقویت جهت تنظیمات لازم به میکسر ارسال میکند.

در اصل باند پسیو به پاور متصل شده و پاور به میکسر. پاور نوعی آمپلی فایر کتابی است که فقط شامل کلیدهای تنظیم قدرت صدا می شود، و به خودی خود عملکردی بر سایر تنظیمات مربط به صدا نداشته و امکان اتصال به میکروفن نیز ندارد. همچنین قدرت پاور باید بر قدرت باند منطبق باشد.

به طور کلی پاور امپ سیگنالهای ضعیفی را که از میکسر می آیند افزایش داده و آنها را به سطح مورد نیاز بلندگوها می رساند. پاور امپ از ورودی سطح سیگنال پائین و خروجی با سطح بالا و احتمالاً یک پاور سوئیچ (Power Switch) و کنترل ولوم و نمایشگرهایی تشکیل شده است.

پاور امپ استریو دو کانال فراهم می کند که هر کدام قادر به راندن بار بلندگوی خودش است. بسیاری از بلندگوها بر اثر دریافت قدرت بیش از حد پائین، صدمه می بینند چرا که شکل موج های مقطع به بلندگوها آسیب وارد می کند. پس باید آمپلی فایری انتخاب شود که حتی تا ۲ برابر توان بلندگوها را تأمین کند تا مطمئن باشید که قدرت مناسبی به آنها خواهد رسید.

پری آمپ چیست؟

 آمپلی فایر چیست  تنظیم آمپلی فایر ماشین  نصب آمپلی فایر  علت خش خش صدای باند  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  قطع و وصل شدن صدای باند  علائم خرابی آمپلی فایر  آموزش عیب یابی برق خودرو  علت روشن نشدن آمپلی فایر  سیستم صوتی خودرو  تنظیم سیستم صوتی خودرو

این دستگاه‌ها یک وظیفه اصلی به عهده دارند و آن هم بالا بردن میزان gain می‌باشد. به معنای دیگر یک سیگنال ضعیف را دریافت می‌کنند و به اندازه یک سیگنال لاین آن را تقویت می‌کنند. در اینجا نشان می‌دهیم که این فرایند چگونه شکل می‌گیرد:

سیگنال ورودی میکروفون یا ساز -< پری آمپ = سیگنال لاین -< پاور آمپ

هر زمان که از یک آمپلی فایر روی مسیر سیگنال‌ها استفاده می‌شود، یک gain stage درگیر می‌شود. هر یک از این gain stage‌ها ولوم سیگنال‌ را افزایش می‌دهد و به این ترتیب سیگنال آماده می‌شود تا در دستگاه بعدی وارد شود.

به عنوان مثال سیگنال ضعیفی که از حرکات هسته معلقی که در میدان مغناطیسی یک میکروفون داینامیک تولید می‌شود، برای آنکه وارد نرم افزار DAW شود بسیار پایین می‌باشد. حال برای آنکه ولتاژ آن را افزایش دهید (یا به عبارتی آن را به اندازه کافی بلند کنید) باید قبل از ورود سیگنال به نرم افزار DAW آن را به یک پری آمپ مخصوص میکروفون بفرستید.

توان RMS در آمپلی فایر چیست؟

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر  ساب ووفر چیست  روش تنظیم ساب ووفر  محل نصب ساب ووف

قدرت یک آمپر به واتی اطلاق می شود که می تواند برای بلندگوها ارسال کند. از آنجایی که کل نکته تقویت کننده افزایش قدرت سیگنال صوتی است ، قدرت آمپ یکی از مهمترین آمارهای آن است. مقدار اصلی در اینجا RMS است ، اما شماره خاصی برای جستجو وجود ندارد. RMS یک آمپر باید با قدرت انتقال اسپیکرها مطابقت داشته باشد ، که در هر سیستم صوتی اتومبیل متفاوت است.

نسبت بهینه برای پخش یک RMS است که در جایی بین ۷۵ تا ۱۵۰ درصد نیرویی است که بلندگوها می توانند از آن استفاده کنند ، و قدرت بیش از حد بلندگوها بهتر از فشار بیش از حد آنها است.

حروف RMS مخفف اصطلاح ریاضی Root Mean Square است، که به مقدار موثر نیز شناخته می شود. در واقع RMS نشان دهنده ی قدرت اصلی مدار آمپلی فایر است که با واحد اندازه گیری وات نشان داده می شود؛ هرچه مقدار RMS بیشتر باشد صدایی که از آمپلی فایر خارج می شود بلندتر و باکیفیت تر است. به بالاترین مقدار توانی که یک اسپیکر می تواند تحمل کند پیک پاور Peak Power می گویند.

راهنمای خرید آمپلی فایر ماشین

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر  ساب ووفر چیست  روش تنظیم ساب ووفر  محل نصب ساب ووف

در انتخاب آمپلی فایر چه نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد؟

  • پهنای باند: دامنه فرکانس که تقویت کننده می تواند کار انجام دهد.

  • سرعت چرخش: حداکثر ونهایت سرعت تغییر خروجی.

  • کارایی: یکی از ویژگی های مهم در انتخاب آمپلی فایر محسوب می شود. در واقع نسبت بین قدرت خروجی و مصرف انرژی به شمار می رود.

  • Stability: توانایی نمایش و ارائه خروجی ثابت می باشد.

  • Linearity: مقدار تناسب ما بین سیگنال های ورودی و خروجی نامیده می شود.

  • محدوده دینامیکی خروجی: تناسب بین بزرگترین و کوچکترین سطوح خروجی می باشد.

بلندگو (اسپیکر یا باند)

برای پخش کردن صدا در خودرو از بلندگوها استفاده می شود. باندها را می توان به ۲ گروه کلی تقسیم می شوند، باندهای گرد و باندهای بیضی (خربزه ای) تقسیم نمود.

۱- باند گرد:

باندهای گرد خود به سه دسته ۱۰، ۱۳ و ۱۶ تقسیم می شوند. باند ۱۰ کوچکتر است و برای داشبورد ماشین بکار می رود. باند ۱۳ برای درب های عقب خودرو کاربرد دارد و باند ۱۶ برای درب های جلو (داخل درب) استفاده می شود. هرچند بلندگوهای بیشتر خودروها به صورت فابریک گرد هستند اما جایگزین کردن آن به یک باند بیضی می تواند صدای بسیار مناسبتری در ماشین ایجاد می کند.

۲- باند بیضی:

باندهای بیضی نیز خود به دو دسته اصلی تقسیم می شوند.

آن دسته که آمپلی فایر را ساپورت نمی کنند: معمولا بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ وات قدرت دارند و توان ساپورت آمپلی فایر را ندارند. این باندها در صداهای زیاد دچار نویز می شوند و قابلیت استفاده از حداکثر صدا برای آنها وجود ندارد.

آن دسته که توانایی ساپورت آمپلی فایر را دارند: این نوع از باندهای خربزه ای کیفیت بالاتری از باندهای معمولی دارند و مهم تر از آن در صدای بالا دچار مشکل و صدای نویز نمی شوند.

ساب ووفر

ساب ووفرها برای پخش صدای Bass و بم موزیک (دوبس دوبس) به کار می رود، البته بلندگوها تا حدی این عمل را انجام می دهند، اما کسانی که به دنبال سیستم حرفه ای و تولید صدای Bass بسیار بالا و قوی هستند باید ساب ووفر را نیز به سیستم پخش خود اضافه کنند. این بلندگوها معمولا بزرگ هستند و بین ۲۰ تا ۶۰ سانتی‌متر قطر دارند. در واقع ساب یک دستگاه مستقل نیست و صرفا برای تقویت و بم کردنِ صداهای زیر که از بلندگوی معمولی خارج می شوند. البته مشخص است که استفاده از ساب اصلا ضروری نیست، اما چون ساب ها می‌توانند صداهای بم و قوی تولید کنند، به شدت مورد پسند علاقه‌مندان به موسیقی  واقع شده‌اند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  همه چیز درباره طرح عرضه یکپارچه خودرو

البته این موضوع نیز مهم است که ساب ووفر برای راه اندازی به آمپلی فایر نیاز دارد. بنابراین این نکته که اضافه کردن ساب ووفر به سیستم پخش نیازمند اضافه شدن یک آمپلی فایر ۴ کانال (حدود ۳۰۰ هزار تومان) است، مهم می باشد.

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر

آمپلی فایر

وظیفه اصلی آمپلی فایرها بهبود کیفیت صدای در حال پخش است. آنها می توانند قدرت خروجی از سیستم پخش شما را، ۵۰ وات افزایش دهند؛ همچنین برای گرفتن صدا از ساب ووفر آمپلی فایر مناسب نیز لازم می باشد.

آمپلی فایرها به چهار صورت مونو، دو کانال، ۴ کانال و یا ۶ کانال طراحی می شوند.

۲ کانال: برای ساپورت کردن از یک جفت باند آمپ خور

۴ کانال: برای ساپورت کردن از یک جفت باند و یک ساب ووفر ( البته می توان از ۲ آمپِ ۲ کانال هم استفاده کرد)

۶ کانال: برای ساپورت کردن از ۲ جفت باند آمپ خور و یک عدد ساب ووفر یا ۱ جفت باند آمپ خور و دو عدد ساب ووفر

شایان ذکر است سیستم پخش با آمپلی فایر به سیم کشی RC نیاز دارد.

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر  ساب ووفر چیست  روش تنظیم ساب ووفر  محل نصب ساب ووف

کامپوننت

کامپوننت ها یک نوع از بلندگوهای گرد قوی (معمولا باند ۱۶) هستند، که می توانند به آمپلی فایرها متصل شوند. به چند دلیل از کامپ ها استفاده می شود. به عنوان مثال برای افزایش شفافیت و کیفیت صدا، گرد بودن آنها که باعث شده است در قسمت هایی که برای خودرو به صورت فابریک طراحی شده؛ مناسب باشد (راننده هایی که علاقه ندارند در ظاهر ماشین خود تغییر ایجاد کنند، می توانند از کاپموننت ها استفاده کنند تا صدای واقعی DVD و فضای دالبی آنها را بشنوند)

تیوتر

وظیفه توییترها پخش صداهای ریز است و در واقع از آنها موسیقی پخش نمی شود. توییترها می توانند کمک بسیاری به زیبا شدن آهنگ ها کنند. البته بلندگوها عمدتا در درون خود دارای توییتر هستند اما نصب یک توییتر باعث می شود تا بلندگو تنها به پخش صداهای حد وسط بپردازد و توییتر به تنهایی صداهای ریز را پخش کند که مسلما باعث بالا رفتن کیفیت بلندگوها می شود.

میدرنج

هر بلندگوی حرفه ای دارای قابلیت پخش ۳ نوع صدا است، صدای زیر (توییتر)، صدای حد وسط (مثل صدای خواننده)، صدا با بیس بالا (صدای ساب ووفر). اما در میدرنج این ۳ عمل صورت نمی‌گیرد در واقع میدرنج قابلیت تفکیک صدا را ندارد و تنها قابلیت پخش صدای حد متوسط را دارد و باید یک ساب و یک توییتر مجزا در کنار آن بکار گرفته شوند. البته زمانی که شما از میدرنج و ساب و توییتر مناسب در کنارهم استفاده می کنید، صدای بسیار با کیفیت و تفکیک شده ای را برای شما پخش خواهد کرد که از بسیاری از بلندگوها به مراتب بهتر است.

 آموزش نصب سیستم صوتی  افزایش صدای سیستم صوتی خودرو  بهترین برند سیستم صوتی  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی خودرو  های لول چیست  آمپلی فایر چیست  آموزش تنظیم ضبط خودرو  نصب آمپلی فایر

خیلی ها از من می پرسند که چرا باید از آمپلی فایر استفاده کنم . ویا با شنیدن اینکه باید آمپلی داشته باشید ، می گویند من دنبال صدای خیلی زیاد نیستم در کل کم نیستند کسانیکه لزوم استفاده از آمپلی فایر را نمی دانندو سوالشان این است که دلیل استفاده از آمپلی فایر چیست؟

قبلا از این که برویم به سراغ این سوال که لزوم استفاده آمپلی فایر در کار آدیو چیست ابتدا اجازه بدهید باهم مسیر تولید و ایجاد صدا را مرور کنیم  . وقتی که دستگاه پخش اتومبیل (CD. DVD.MD ….)از روی منبع ذخیره اطلاعات مثل CD.DVD.USBوغیره اطلاعات را باز خوانی میکند این دیتا بعداز طی مراحلی نظیر تبدیل اطلاعت دیجیتال به آنالوگ و تقویت آنها  وارد قسمت pre amp  می شود (pre به معنای اولیه )در این قسمت پردازشهای صوتی نظیر اکولایزها، فیلترها ،یا حتی بازیابیهای صوتی وغیره… بروی سیگنال صوتی انجام می شود .در این مرحله قدرت سیگنال صوتی بسیار پایین است وبسته به نوع پخش از ۰.۲ تا ۵ ولت می باشد

این پری  یا سیگنال اولیه از اینجا به بعد دو مسیر برای حرکت پیش رو دارد

I –  وارد آمپلی فایر داخلی دستگاه پخش می شود ، این آمپلی فایر که در واقع همان ic  power  دستگاه می باشد از یک چیپ ست کوچک تشکیل شده است به یک هد سینگ که نقش رادیاتور را برای آن بازی می کند وصل است این IC سیگنالهای صوتی را تقویت کرده وآماده برای ارسال بسوی بلندگوها مینماید. این تقویت سیگنال تا ۲۲وات RMS بیشتر نخواهد بود ودر واقع خروجی یک پخش استاندارد معادل ۴ خروجی ۲۲وات خواهد بود . حال شما این ۲۲ وات را مقایسه کنید توانهای بلندگوها که تقربیاهمه بالای ۵۰ وات RMS  می باشد . یعنی اگر بلندگوی شما ۵۰ وات باشد شما در بهترین حالت ودر حداکثر ولوم پخش خود فقط می توانید کمتر از نصف توان وظرفیت بلندگوی خود را بکار بگیرید وحتما همیشه با این مشکل روبرو بوده اید که صدای خروجی شما در ولومهای پایین خوب ومطلوب است وبا افزایش ولوم بهمریختگی صوتی نیز بیشتر شده تا جاییکه دیگر قادر به تحمل آن نیستیدوتازه آنوقت شما کمتر از نصف ظرفیت بلندگوی خود را درایو کرده اید.

پس راه حل چیست ؟ شما دو راه دارید :

 آمپلی فایر چیست  صدای صوتی خودرو  قیمت ساب ووفر  کامپوننت  نصب بلندگو به خودرو  آموزش نصب سیستم صوتی  بهترین برند سیستم صوتی  بهترین سیستم صوتی ماشین  تنظیم سیستم صوتی خودرو  سیستم صوتی بیس  سیستم صوتی خفن  سیستم صوتی حرفه ای ماشین  سیستم صوتی خودرو  آموزش نصب آمپلی فایر  آمپلی فایر 4 اهم  تنظیم آمپلی فایر ماشین  راهنمای خرید آمپلی فایر  علائم خرابی آمپلی فایر  علت قطع شدن صدای آمپلی فایر  نصب ساب بدون آمپلی  نصب آمپلی فایر  ساب ووفر چیست  روش تنظیم ساب ووفر  محل نصب ساب ووف

۱- استفاده از بلندگوهای زیر ۲۲ وات که تقریبا  یافت نمی شود واگر هم باشد بسیار کیفیت پایینی خواهد داشت ومعمولا فول رنج بدون تیوتر ومیدرنج

۲- استفاده از آمپلی فایرهای خارجی یا اکسترنال که تنوع بسیار دارد که با اطلاع از نوع بلندگوی مورد نظرمان می توانیم آمپلی فایر موردنیازش را نیز انتخاب کنیم

II – آماده خارج شدن از پخش به همان حالت اولیه خود : این سیگنال اولیه که توسط جکهای RCA که در پشت پخش نصب گردیده اند آماده استفاده برای آمپلی فایرهای خارجی می باشند

ولی آیا آمپلی فایرها فقط برای افزایش سطح سیگنالها ی صوتی بکار می روند ویا استفاده از آن طبعات دیگری نیز دارد؟ پاسخ مثبت است  یکی از طبعات آن این گونه می باشدکه آمپلی فایر داخلی پخش یا همان آی سی پاور بعلت نداشتن کیفیت بالا نمی تواد خروجی را همانگونه که باید باشد ارئه دهد وساده تر اینکه سیگنالهای تولید شده ومحیا شده بعد از خارج شدن از قسمت پری  وقتی وارد آی سی پاور می شود دچار افت کیفیت نیز می شود چراکه آی سی پاورها به خاطر محدودیتهایی که دارند از قبلی عدم منبع تغذیه کافی ، هدسینگ کوچک ،بالارفتن هزینه ها وغیره بسیار محدود عمل کرده واصولا برای یک داشتن یک صدای خوب طراحی نشده است

ولی با استفاده از آمپلی فایرهای اکسترنال شما علاوه بر داشتن صدای بلندتر صدایی باکیفیتر نیز خواهید داشت.

قیمت آمپلی فایر چند است؟

تفاوت ساب ووفر، کامپوننت، بلندگو، توییتر، آمپلی فایر و میدرنج چیست؟

آمپلی فایر دوکاناله و چهارکاناله چیست؟

 

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا